RoboRana en Brainjar integreren AI-scantool Klassif.ai in RPA

Geworteld in De Cronos Groep

Het Antwerpse RoboRana en het Leuvense Brainjar bundelen de krachten om bedrijfsprocessen end-to-end te automatiseren binnen sectoren zoals HR, logistiek en telecom. Klassif.ai, een product van Brainjar, brengt overzicht in ongestructureerde data en koppelt dat nu aan RPA via RoboRana.

De Intelligent Document Processing (IDP)-tool Klassif.ai van Brainjar is een AI-tool die gegevens en entiteiten extraheert en classificeert. Het maakt ongestructureerde data gestructureerd, zodat bedrijfsprocessen correct kunnen worden geautomatiseerd. Mensen kunnen die data ook verwerken, maar dat vergt veel tijd, is vaak repetitief en bevat meestal menselijke fouten. Klassif.ai automatiseert die taak.

Klassif.ai kan gebruikt worden in verschillende processen. Bij orderverwerking levert de klant bijvoorbeeld een pdf aan met zijn of haar bestelling. Welk product moet in welke hoeveelheid geleverd worden? Naar welke locatie? Tegen welke datum? De verwerking van deze data gebeurt vaak nog manueel. Dankzij de IDP-tool is dat nu verleden tijd aangezien de data automatisch worden geclassificeerd. Daardoor is er zowel een efficiëntie- als tijdwinst te meten.

Manuele processen automatiseren

Een IDP-tool kan pas succesvol worden geïmplementeerd wanneer een verregaande integratie mogelijk is in bedrijfsprocessen. Daarin speelt RoboRana een belangrijke rol. De gestructureerde data uit de IDP-tool keert terug naar het systeem waar ze afkomstig waren. RoboRana integreert de gestructureerde data automatisch opnieuw in bijvoorbeeld ERP-systemen of mainframes. Vervolgens gaat het met die data aan de slag om de manuele processen te automatiseren via robotic process automation (RPA).

lees ook

Hoe RPA-bots een snelle verwerking van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen verzorgen

De veelzijdigheid van de Klassif.ai IDP-tool betekent dat het in tal van sectoren kan worden gebruikt. Denk daarbij aan de logistieke, juridische en telecomsector, maar ook binnen retail, HR en in de gezondheidszorg of bij de overheid. In combinatie met de expertise van RoboRana kan de gestructureerde data taken automatiseren in deze sectoren om de efficiëntie en productiviteit te verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home