Red Hat schrapt verplichte aanwezigheid op kantoor  

Red Hat geeft zijn werknemers de mogelijkheid om altijd thuis te werken. Naar kantoor komen mag en leuke, sfeervolle bureaus moeten werknemers binnenlokken.

De kantoren van Red Hat zullen een grote make-over ondergaan. Werknemers mogen voortaan altijd thuisblijven, maar wie toch komt moet beloond worden met sfeervolle ‘buurtgemeenschappen’. De plannen doet Jennifer Dudeck, SVP en Chief People Officer bij Red Hat, publiekelijk uit de doeken in een online bericht.

‘Kantoor-flex’-regeling

Voor de pandemie zou thuiswerken al een mogelijkheid zijn geweest bij het bedrijf. Dertig procent maakte volgens Dudeck gebruik van deze mogelijkheid. Deze manier van werken blijft ook nu de pandemie wegebt een mogelijkheid.

De regeling geldt niet bijna voor iedereen, alleen senior leaders worden nog aangemoedigd om fysiek te verschijnen om de band met het personeel sterk te houden. De andere krijgen een ‘kantoor-flex’-regeling, wat inhoudt dat een personeelslid zelf kiest hoe vaak en wanneer er naar kantoor wordt gegaan.

lees ook

Onderzoek toont aan: hybride werken werkt

Dat zal werknemers van het bedrijf tevreden stellen, aangezien zij volgens Dudeck zelf lieten weten graag thuis te werken in de ‘Open Decision Hub’. Dat is een soort ideeëndoos waarin werknemers hun mening kunnen geven over de werking van het bedrijf of problemen kunnen melden.

Plezier op kantoor

Als ze beslissen naar de werkplek te komen, dompelen ze zich onder in een sfeervolle kantoorruimte: “Omdat de meeste van onze medewerkers de flexibiliteit hebben om te beslissen wanneer ze het kantoor willen gebruiken, realiseerden we ons dat het een plek moest zijn waar medewerkers contact kunnen maken met de cultuur van Red Hat, kunnen samenwerken en zich volledig kunnen engageren. Simpel gezegd, als medewerkers niet altijd naar kantoor gaan, is het nog belangrijker dat het leuk, functioneel en plezierig is als ze dat wel doen.”

Voor Red Hat zelf zijn er ook voordelen aan het nieuwe beleid. Het bedrijf verwacht namelijk dat het eenvoudiger wordt om een nieuw personeelslid aan te werven: “Niet beperkt worden door locatie bij het in dienst nemen biedt een veel bredere mogelijkheid om geweldige medewerkers aan te trekken en te behouden, vooral als het gaat om divers talent.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home