Microsoft onderzoekt de kijk van werknemers en leidinggevenden op hybride werken

Hybride werken

Microsoft publiceert het Work Trend Index-rapport, een jaarlijks onderzoek naar de kijk op het werkleven. Dit jaar stond hybride werken centraal.

Hybride werken is mogelijk nu we in België eindelijk kleurcode geel hebben gekregen. Welke kijk werknemers en werkgevers precies hebben op die werkvorm, onderzocht Microsoft. Meer dan 30.000 mensen namen deel aan de studie. De resultaten werden pas onthuld in het Work Trend Index-rapport.  

Andere verwachtingen

Opvallend bij de resultaten waren de verschillende denkwijzen van werknemers en leidinggevenden. Zo denkt de helft van de ondervraagde leidinggevende dat hun bedrijf in de nabije toekomst iedereen opnieuw voltijds op kantoor verwacht. Iets meer dan de helft van de werknemers is dan weer net van plan meer te werken vanuit thuis.

53 procent van de werknemers gaf ook aan sinds de pandemie meer waarde te hechten aan het eigen welzijn en de gezondheid dan aan werk.

Het raakvlak tussen de werknemers en de leidinggevende is duidelijk niet aanwezig op dit gebied. 54 procent van de managers beaamt ook dat de situatie er zo uitziet.

Veel tijd gespendeerd in online meetings

Uit de cijfers bleek de tijd in online vergaderingen te zijn toegenomen met 252 procent voor de gemiddelde Teams-gebruiker sinds februari 2020. Dat is niet heel verrassend aangezien overheden thuiswerken meermaals verplichtten in die periode.

Het aantal chatberichten dat een gemiddelde Teams-gebruiker stuurt is toegenomen met 32 procent sinds april 2020. Dat is procentueel gezien een veel kleinere stijging. Blijkbaar chatten we niet veel met collega’s of was het al één van de vaste bezigheden op kantoor en namen we die gewoonte massaal mee naar huis.

Microsoft heeft hoop voor hybride werken

Microsoft blijft zelf sterk geloven in hybride werken. Dat onderstreepten zij ook duidelijk in hun onderzoeksrapport: “We zijn niet dezelfde mensen als in het begin van 2020 toen we naar huis gingen om te werken. Werknemers hebben een nieuwe waardevergelijking en flexibiliteit en flexibel werk zijn niet meer weg te denken.”

De studie bevestigde voor Microsoft dat er functies nodig waren binnen het Microsoft 365-pakket die inspelen op de hybride werkplek. Welke functies eindelijk uitrollen en welke nieuwe functies aangekondigd werden, vind je hier.

lees ook

Microsoft focust met updates voor Teams, PowerPoint en Outlook op hybride werken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home