Proximus Groep verwerft meerderheidsbelang in Route Mobile van bijna 83 procent 

proximus

De overname van Proximus Group voor een meerderheidsbelang in Route Mobile is afgerond en komt neer op een totaal belang van bijna 83 procent.  

De Proximus Groep heeft de overname afgerond van een meerderheidsbelang in Route Mobile, een wereldwijde speler gespecialiseerd in “Communications Platform as a Service-diensten (CPaaS). Het totale belang bedraagt bijna 83 procent. Deze overname markeert een grote stap voor Proximus, die hiermee op weg is om één van de grootste communicatiebedrijven ter wereld te worden. 

Meerderheidsbelang afgerond

In juli vorig jaar kondigde Proximus Groep aan een meerderheidsbelang te nemen in Route Mobile, een Indiaas bedrijf gespecialiseerd in CPaaS. Het bedrijf tekende toen een definitieve overeenkomst met de stichtende aandeelhouders van Route Mobile om bijna 58 procent van de aandelen te verwerven via Proximus Opal, voor een waarde van 59.224 miljoen Indiase roepies, omgerekend ongeveer 643 miljoen euro. Een aantal van de aandeelhouders van Route Mobile hebben zich bovendien geëngageerd om 299,6 miljoen te herinvesteren in Proximus Opal. 

lees ook

Proximus geeft mobiele klanten meer data vanaf 1 mei

In het kader van de Indiase regelgeving leidde de overeenkomst tot een verplicht overnamebod (Mandatory Tender Offer of MTO) op maximaal 26 procent van de totale uitstaande aandelen aan dezelfde prijs per aandeel.  

Ondertussen liet het bedrijf via een persbericht weten dat de transactie afgerond is, na een goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en voltooiing van het MTO-proces. Na een kleine rekensom komt het totale belang van Proximus Opal in Route Mobile uit op 82,70 procent.  

De overname is een belangrijke factor in de internationale strategie van Proximus Groep. De voorbije jaren heeft de Proximus Groep met zijn Amerikaanse filiaal Telesign al een belangrijk aanwezigheid opgebouwd binnen de markt van CPaaS en digitale identiteit. De toevoeging van Route Mobile maakt die positie alleen maar sterker. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home