Proximus neemt meerderheidsbelang in Indiase cloudcommunicatiereus

proximus

Dankzij een meerderheidsbelang in het Indiase bedrijf Route Mobile, vergroot Proximus zijn globale voetafdruk en groeit het uit tot één van de grootste communicatiebedrijven ter wereld.

Proximus kondigt met een persbericht aan een meerderheidsbelang te nemen in Route Mobile, een Indiaas bedrijf dat gespecialiseerd is in ‘communications platform as a service’-diensten, afgekort CPaaS. De Belgische telecomoperator legt daarvoor 59.224 miljoen Indiase roepies neer, omgerekend is dat ongeveer 643 miljoen euro. Proximus neemt een rechtstreeks belang van net geen 58 procent in het bedrijf, dat via een clausule in de overeenkomst nog kan oplopen tot 75 procent.

Globale grootmacht

Route Mobile zal worden toegevoegd aan Proximus Opal, waartoe ook dochteronderneming TeleSign behoort. Met deze groep is Proximus stilaan aan het uitgroeien tot een globale telecomgrootmacht. Op basis van volume aan berichten beweert Proximus nu de op twee na grootste speler op het vlak van cloudcommunicatiediensten te zijn. Beide dochters zullen tezamen 900 miljoen euro per jaar binnenrijven voor de telecomgroep.

“Met Route Mobile en Telesign beschikt de Proximus Groep nu over twee sterke en zeer complementaire wereldwijde troeven, zowel vanuit geografisch oogpunt als op het vlak van productexpertise. Deze overname past perfect in onze Bold 2025-strategie om ons leiderschap op de Belgische markt te versterken en onze internationale ambitie verder uit te bouwen”, zegt CEO Guillaume Boutin in het persbericht.

lees ook

Proximus stelt Bold 2025 voor: fiber kampioen met plannen voor slicing en kwantum-encryptie

De deal moet nu nog langs de bevoegde autoriteiten passeren. Proximus verwacht de deal binnen zes à negen maanden af te ronden. Niet elke overname die Proximus probeert te realiseren, loopt even vlot. In eigen land vangt de operator (voorlopig) bot om sectorgenoot Edpnet over te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home