Orange Business Services gaat Europese kennisinstellingen met cloud verbinden

Orange Business Services haalt een enorm Europees raamcontract binnen, waaronder het onder andere de cloudinfrastructuur van de Belgische kennisinstellingen zal moderniseren.

Orange Business Services (OBS) sluit een raamcontract af met Géant. Dat is de Europese organisaties die de nationale beheerders van IT-infrastructuur van kennisinstellingen overkoepeld. In ons land is Belnet onderdeel van Géant.

Onder het raamcontract krijgt OBS de opdracht om de IT-infrastructuur van onderzoekcentra en universiteiten te koppelen aan de cloud. Dat kadert in een Europese ambitie waarbij die kennisinstellingen eenvoudiger wetenschappelijke data met elkaar willen delen. Over heel Europa is het doel van het contract hetzelfde, zegt Frank Baggermans van Orange Business Services Benelux aan Trends: “We zullen ervoor zorgen dat wetenschappers beter en sneller data kunnen delen dankzij onze cloudoplossingen.” Voor de precieze implementatie zal OBS nog wel land per land onderhandelen.

Belnet

De schaal van het hele project is erg groot. Samen genereren alle leden van Géant ongeveer 50 terabit aan verkeer per dag. OBS is niet vies van dergelijke contracten. De ICT-provider focust zich wereldwijd op multinationals en heeft in ons land de FOD Buitenlandse Zaken als klant. Daarvoor beheert Orange Business Services het netwerk van de ambassades en kantoren.

Lokaal zal OBS nu praten met Belnet voor de uitvoering van het project. Via Belnet raakt het raamcontract ongeveer 200 Belgische instellingen. Voor de concrete implementatie zal OBS zich baseren op zijn eigen cloudoplossing, die draait in de eigen datacenters van het bedrijf. Zo blijven de waardevolle Europese data binnen de EU in een beveiligd netwerk. Daaruit volgt meteen ook dat de oplossing GDPR-compliant zal zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.