Oracle lanceert blockchain-applicaties voor betere traceerbaarheid en transparantie

blockchain

Op Oracle OpenWorld in San Francisco heeft de cloudspecialist de Oracle Blockchain Applications Cloud gelanceerd. De suite van SaaS-applicaties verhoogt de traceerbaarheid en transparantie over de supply chain.

De nieuwe Oracle Blockchain Applications Cloud wordt gebouwd op de Oracle Blockchain Cloud Service en connecteert naadloos met andere cloudapplicaties van Oracle. Met de blockchain-applicaties wil Oracle gebruiksklare bouwstenen aan klanten leveren om het vertrouwen te vergroten in zakelijke transacties.

De applicaties zorgen voor een betere zichtbaarheid over een multi-tier supply chain en kunnen uiteindelijk productleveringen versnellen, contractuitvoeringen verduidelijken en klanttevredenheid verhogen. De blockchain-applicaties moeten de barriéres slopen waarmee bedrijven vandaag worstelen.

Gebruiksvriendelijk

Oracle blockchain-applicaties focussen op vier aspecten:

  • Track-and-trace: end-to-end traceerbaarheid van producten en transacties in de supply chain om vertragingen te voorkomen. De applicatie maakt een digitaal spoor van elke stap in het netwerk. De verhoogde transparantie maakt het eenvoudiger voor klanten om producten terug te roepen, problemen op te lossen, namaak te bestrijden en fraude tegen te gaan.
  • Garantie en gebruik: blockchain-apps kunnen papiergebaseerde processen elimineren en het gebruik traceren van dure assets.
  • Intelligente temperatuurcontrole: apps kunnen de temperatuur over de hele supply chain controleren om processen te optimaliseren, kwaliteit te verhogen en de veiligheid te verbeteren van gekoelde producten in de voedsel- en dranksector en in de farmacie.
  • Bewijs van herkomst: activeert de genealogie van producten met serienummers om zo de authenticiteit van producten te garanderen. De applicatie helpt om in orde te zijn met de wetgeving, laat toe om gericht producten terug te roepen en voorkomt namaak.

Alle blockchain-apps komen voor uit de Oracle Blockchain Cloud Service die eerder dit jaar werd gelanceerd. Met de apps wil Oracle blockchain op een gebruiksvriendelijke manier binnen bedrijven integreren met gebruiksklare bouwstenen waar bedrijven direct mee aan de slag kunnen.

De toepassingen kunnen ook Internet of Things (IoT) connectiviteit benutten en artificiële intelligentie (AI) gebruiken om met realtime data de accuraatheid te verbeteren van data in zakelijke netwerken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home