Oracle gooit blockchain-clouddienst om

Oracle

Oracle heeft updates aan zijn blockchain-clouddienst aangekondigd. Het bedrijf gaat beter gebruik maken van zijn eigen cloudinfrastructuur en verandert de manier waarop de dienst in rekening wordt gebracht. 

“Met deze nieuwe release brengt Oracle het Oracle Blockchain Platform naar een nieuw niveau. Het platform biedt dynamische schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en snelle toepassing voor blockchainapplicaties die op de Oracle Cloud Infrastructure draaien”, aldus Frank Xiong, Oracle Group VP van blockchain product development.

“Het nieuwe Oracle Blockchain Platform is ontworpen en ontwikkeld naar aanleiding van de groeiende vraag van onze klanten naar een weerbaarder, veiliger en schaalbaarder platform dat klaar is voor groeiende workloads van enterprise blockchain applicaties in talloze gebruikssituaties over verschillende industrieën.” Zo verklaart Frank Xiong. 

Prijsmodel op de schop

Volgens Oracle produceren klanten steeds meer blockchain-applicaties. Hierdoor moet het bedrijf zijn capaciteit alsmaar verbeteren, wat zorgt voor steeds hogere transacties. De nieuwe uitgave maakt het mogelijk om deze groeiende trend te verwerken. 

Het Oracle Blockchain Platform werd in 2018 algemeen beschikbaar. De nieuwe update voert veel veranderingen door ten opzichte van de oorspronkelijke versie. Zo gaat het bestaande transaction-based prijsmodel op de schop. De prijzen voor gebruik van het platform worden met de update gebaseerd op CPU-uren en opslag. 

Een andere verandering in de prijzen, is de mogelijkheid voor ‘bring your own licence’-prijzen. Hierdoor kunnen klanten met de on-premises Oracle Blockchain Platform Enterprise Edition hun huidige licentie gebruiken voor toepassingen in de cloud. 

Veranderingen aan Oracle Blockchain Platform

In een blog post vertelt Oracle over de veranderingen die de release met zich meebrengt. De uitgave biedt onder andere verhoogde weerbaarheid en een nog hogere beschikbaarheid, dynamische scale-up en scale-out opties om almaar groeiende workloads aan te kunnen. Daarnaast biedt de release sterkere toegangscontrole om vertrouwelijke informatie te delen, een betere verhouding tussen prijs en prestaties en grotere decentralisatie mogelijkheden voor blockchain consortia. Ten slotte is de blockchain dankzij de nieuwe release beter te controleren wanneer de rich history database feature samen gebruikt wordt met de Oracle Database Blockchain Tables.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home