Ook Qualcomm schrapt zijn deelname aan fysieke MWC-beurs

mwc mobile world congress barcelona

Er laat opnieuw een grote naam weten dat het de fysieke versie van Mobile World Congress in Barcelona eind juni links laat liggen. Het lijstje met grote namen die verstek laten gaan, wordt steeds groter.

Midden februari bracht GSMA verrassend nieuws: Mobile World Congress gaat door als een fysiek event in Barcelona vanaf 28 juni. Normaal vindt de telecombeurs eind februari plaats, maar het heeft van plaats gewisseld met MWC Shanghai. Die laatste organiseerde succesvol een fysiek event met 20.000 deelnemers, één derde van de normale capaciteit. GSMA CEO John Hoffman heeft uit dat event geleerd en wil die lessen toepassen op het veel grotere event in Barcelona.

Mobile World Congress in Barcelona wil in totaal 50.000 deelnemers verwelkomen. De jaarlijkse technologiehoogmis trekt doorgaans meer dan 100.000 bezoekers afkomstig van 200 landen aan. Bezoekers moeten niet gevaccineerd te zijn; een negatieve test die maximaal 72 uur oud is, moet voldoende zijn volgens GSMA.

Grote sponsors trekken zich terug

Grote sponsors Sony, Nokia en Ericsson, die traditioneel altijd op de beurs aanwezig zijn, lieten kort na de aankondiging al weten dat ze niet zouden deelnemen aan de fysieke variant. Ook Oracle zei preventief af midden maart. Begin april vervoegde Google het rijtje van afzeggingen en midden mei kwamen daar nog Samsung en Lenovo bij. De volgende die nu zijn kat stuurt, is Qualcomm. Die laatste geeft de voorkeur aan de digitale variant.

Organisator GSMA doet er alles aan om MWC fysiek te laten doorgaan eind juni, maar het valt af te wachten of de beurs ook effectief zal plaatsvinden. Vorig jaar bij het begin van de pandemie hield GSMA ook lang vol dat de beurs zou doorgaan eind februari, tot het noodgedwongen de stekker eruit trok vlak voor het event omdat niemand nog present wilde tekenen. Hetzelfde scenario voltrekt zich nu, wat de organisator in een lastig parket brengt.

Op dit moment kleurt het grootste deel van Spanje waaronder ook Catalonië nog rood op de Europese coronakaart. Een internationale beurs zien organisaties dan ook als een onnodig risico. Een fysieke versie van Mobile World Congress staat haaks op de realiteit in de meeste Europese landen waar events omwille van restricties nog steeds beperkt zijn. Ook ITdaily zal daarom niet aanwezig zijn op de telecomconferentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home