Mobile World Congress in Barcelona gaat door zonder vaccinatieplicht

VMware MWC

Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona wordt verplaatst naar juni dit jaar. Volgens de organisatoren is het niet verplicht dat bezoekers reeds gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Wel worden alle bezoekers vooraf getest. 

“In ons opzicht zou het geweldig zijn als de hele wereld gevaccineerd is, maar daar kunnen we niet op rekenen in 2021. In plaats daarvan zijn we afhankelijk van tests voorafgaand aan het event.” zegt GSMA CEO John Hoffman. Bezoekers van het event moeten een negatief COVID-19 testresultaat laten zien dat maximaal 72 uur oud is. Ook kunnen bezoekers zich ter plekke laten testen. 

Naar verwachting schenkt het Mobile World Congress dit jaar veel aandacht aan de wereldwijde uitrol van 5G. De afgelopen twee jaar brachten de grote smartphone producenten al 5G-toestellen uit. Zo wilden ze gebruikers alvast voorbereiden op het mobiele landschap van de toekomst. Op dit moment wordt 5G uitgerold in steeds meer gebieden. 

Anders dan anders

Naast het testen voorafgaand aan het evenement treft de organisatie nog meer maatregelen. Zo zal het event een ‘touchless environment’ worden. Normaal is het MWC juist een omgeving waar bezoekers werken met smartphones en andere apparaten met touchscreen. 

Het evenement wordt onvermijdelijk een stuk kleiner dan andere jaren. “Vanwege de COVID-eisen is onze capaciteit lager”, zegt Hoffman. “We kunnen geen 110.000 mensen ontvangen. Met reisbeperkingen, testcapaciteit en eenrichtingsverkeer is dat geen optie.” Hoffman verwacht niet meer dan 50.000 bezoekers dit jaar. 

Gewisseld met het MWC Shanghai

Normaal vindt het MWC Barcelona evenement plaats in het voorjaar. Dit jaar ruilt het evenement de timing met MWC Shanghai. Op dit moment is China meer open dan andere regio’s. Daarom is het logischer om het evenement nu daar te laten plaatsvinden en het event in Barcelona nog een paar maanden uit te stellen. 

MWC Shanghai is altijd al een stuk kleiner dan de Europese editie. In 2019 had het event nog 60.000 deelnemers. Vorig jaar werd het MWC afgelast. Dit jaar is de capaciteit slechts 20.000. Hoffman is van plan te leren van hoe dingen verlopen tijdens het MWC Shanghai en deze lessen toe te passen op het grotere evenement in Barcelona later dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home