Ook Google laat Mobile World Congress 2021 links liggen

mwc mobile world congress barcelona

Na Sony, Nokia en Ericsson laat nu ook Google weten dat het niet zal deelnemen aan de 2021-editie van Mobile World Congress (MWC) die op 28 juni in Barcelona plaatsvindt.

Google volgt zijn strikte covid-19-protocol rond reisrestricties en protocollen. Daarin is geen ruimte voor een exhibitie op MWC dit jaar in Barcelona. Het wil wel met organisator GSMA nauw blijven samenwerken rond virtuele opportuniteiten en kijkt uit naar een fysiek evenement in 2022.

Midden februari bevestigde GSMA dat MWC 2021 als fysiek evenement doorgaat in Barcelona op 28 juni zonder vaccinatieplicht. John Hoffman, CEO van GSMA: “In ons opzicht zou het geweldig zijn als de hele wereld gevaccineerd is, maar daar kunnen we niet op rekenen in 2021. In plaats daarvan zijn we afhankelijk van tests voorafgaand aan het event.” Bezoekers van het event moeten een negatief COVID-19 testresultaat laten zien dat maximaal 72 uur oud is. Ook kunnen bezoekers zich ter plekke laten testen.

De beurs mikt op 50.000 bezoekers, heel wat minder dan de traditionele capaciteit van 110.000 bezoekers, omwille van de COVID-eisen. Vorig jaar werd MWC afgelast net voor de beurs zou plaatsvinden eind februari. Het wil zijn slaagkans dit jaar verhogen door een verlating van de datum naar eind juni. Het valt echter af te wachten of de GSMA ook effectief een 2021-editie kan lanceren. Met Google valt vandaag opnieuw een grote naam weg. Twee weken geleden lieten Sony, Nokia en Eriksson ook al weten dat ze niet aanwezig zouden zijn op MWC 2021. De kans is groot dat andere grote bedrijven door covid-19-protocollen ook hun deelname zullen intrekken de komende weken en maanden. De druk neemt zo toe op de organisatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home