Omzet Lenovo keldert verder

Lenovo

Een nieuw fiscaal jaar, maar geen nieuw begin voor Lenovo. Omdat de pc-markt zich niet weet te herstellen, sluit Lenovo opnieuw een kwartaal af met dalende omzetcijfers.

PC-fabrikant Lenovo beleeft geen hoogconjunctuur. Dat illustreren de kwartaalcijfers die Lenovo vandaag bekend maakte opnieuw. Er kwam in totaal bijna dertien miljard dollar binnen in het laadje van het bedrijf. Daar zouden veel bedrijven voor tekenen, maar voor Lenovo betekent dat 24 procent minder dan dat het jaar geleden mocht rapporteren. De nettowinst ging met 66 procent naar beneden naar 177 miljoen dollar.

Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden sinds Lenovo nog eens positieve omzet- en winstgroei mocht rapporteren. De verklaring is ook al die kwartalen hetzelfde gebleven: Lenovo krijgt zijn pc-producten moeilijker verkocht. Lenovo houdt het zelf bij ‘uitdagende marktomstandigheden’.

PC te koop

De Intelligent Devices Group-afdeling, waaronder de pc’s van het merk vallen en normaal gezien de bestseller van Lenovo zijn, leverde 28 procent minder op. Onder deze afdeling vallen ook de smartphones van dochterbedrijf Motorola, een andere sector die in zwaar weer zit.

lees ook

ThinkPhone van Motorola review: maakt het Think-label een toestel ook zakelijk?

Vreemd genoeg lijkt de dip in de pc-industrie Lenovo zwaarder te treffen dan bijvoorbeeld Apple en HP. De cijfers van IDC vertellen dat Lenovo het afgelopen kwartaal achttien procent minder pc’s verkocht, terwijl de dip voor HP stagneert en Apple zelfs meer toestellen verkoopt. Lenovo blijft nog zijn positie van marktleider behouden met een aandeel van 23 procent, maar HP is weer dichterbij geslopen.

AI als reddingsboei?

Zoals elke bedrijf vandaag de dag ziet Lenovo in AI het wondermiddel om de omzetcijfers weer zwart te doen kleuren. Het bedrijf kondigt extra investeringen van een miljard dollar aan om het productportfolio van de Infrastructure Solutions Group verder uit te bouwen. Lenovo wil zich profileren als een globale voortrekker in hardware en infrastructuur om artificiële intelligentie te laten bloeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home