Lenovo lanceert nieuwe opslagservers op maat van AI en beveiliging

Lenovo lanceert nieuwe flash-opslagservers in zijn ThinkSystem-gamma. Die moeten organisaties helpen om on-premises AI-workloads uit te voeren.

Lenovo lanceert twee nieuwe opslagservers in zijn ThinkSystem-portfolio: een nieuwe ThinkSystem DG Enterprise en een ThinkSystem DM3010H. Beide servers zijn all-flash-toestellen, die dus gericht zijn op prestaties boven capaciteit. Lenovo verwacht dat de toestellen organisaties zullen helpen met AI-workloads, waar data typisch snel toegankelijk moet zijn op performante opslag.

De fabrikant maakt van de gelegenheid gebruik om ook de ThinkAgile SXM4600 en SXM6600 te introduceren. Dat zijn geïntegreerde systemen op maat van de Microsoft Azure Stack Hub. De toestellen moeten een hybride configuratie met Azure ondersteunen.

De nieuwe hardware

De Lenovo ThinkSystem DG Enterprise is nieuwe lijn All-Flash server met Quad-level Cell (QLC)-SSD’s die tot zes keer sneller moeten presteren dan HDD-servers. Lenovo claimt ook een kostenbesparing van vijftig procent, maar het is onduidelijk welke parameters de fabrikant daarvoor in rekening brengt aangezien flash-opslag in euro per gigabyte aanzienlijk duurder is dan HDD-opslag.  De servers zijn speciaal ontworpen voor leesintensieve AI-workloads in en workloads met grote datasets.

Lenovo noemt de ThinkSystem DM3010H -server een volgende generatie hybride unified storage-oplossing en stelt dat ze ideaal is voor kmo-klanten. De server biedt schaalbaarheid en flexibiliteit voor een breed scala aan workloads.

De Lenovo ThinkAgile SXM4600 en SXM6600-servers zijn geïntegreerde systemen voor Microsoft Azure Stack Hub. Daarmee wil Lenovo een rol spelen in het on-premises luik van een hybride multicloud-architectuur. .De ThinkAgile SXM-oplossingen krijgen full-stack levenscyclusbeheer, native Azure-integratie en breiden applicaties uit over de publieke en private cloud.

Ook software

De DG- en DM-servers komen met Lenovo Unified Complete Software-suite, die zich onder andere ontfermt over de bescherming van data. Zo zou de software beschermen tegen ransomware-aanvallen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home