Nvidia wil nog steeds een stuk van Arm kopen

arm nvidia

Ondanks de mislukte overname aast Nvidia nog steeds op zoveel mogelijk aandelen van Arm. Het bedrijf zou zich daarom opwerpen als grote investeerder in aanloop van de geplande beursgang van Arm.

Nvidia is in gesprek met Softbank over de aankoop van aandelen van Arm in aanloop naar de geplande beursgang van die laatste. Begin 2022 ketste de overname van Arm door Nvidia af onder druk van marktregulators wereldwijd. De vrees was dat de overname Arm-klanten die concurreren met Nvidia zou benadelen. Na de mislukte overname startte Softbank, dat Arm vandaag integraal bezit, met plannen voor een IPO.

Stabiliteit

Voor die IPO zoekt Softbank nu enkele investeerders. Die moeten alvast aandelen van het nieuwe bedrijf kopen, wat vertrouwen en stabiliteit zou inspireren wanneer de aandelen van Arm dan uiteindelijk op de beurs verschijnen. Zo kan Softbank zijn belang in Arm zoals gepland verkopen, zonder verrassingen voor de koers.

lees ook

Nvidia Grace Hopper-superchip rolt in volume van de band: begin van een nieuw tijdperk

Nvidia praat met Softbank om zo’n investeerder te worden. Nvidia zelf vertrouwt op Arm voor CPU-designs die z’n eigen GPU’s ondersteunen. De Grace-CPU in de Grace-Hopper-superchip is bijvoorbeeld gebouwd op basis van de Neoverse V2-designs van Arm. Van de kant van Nvidia is een investering in het bedrijf dus erg logisch, aangezien het zo de eigen belangen kan verdedigen.

AI-hype

Omgekeerd is Nvidia op dit moment het meest waardevolle chipbedrijf ter wereld, met een beurswaardering van meer dan één biljoen dollar. Het succes van het bedrijf komt van de hype rond AI, waarvoor Nvidia de belangrijkste ondersteunende hardware maakt. Door Nvidia aan de IPO van Arm te koppelen, hoopt Softbank mee te surfen op die AI-hype.

Voorlopig is er nog niets finaal. De twee partijen discuteren nog over de initiële waarde van Arm aandelen en de prijs die Nvidia ervoor moet betalen. Vermoedelijk wil Nvidia voor enkele honderden miljoenen inkopen, natuurlijk liefst aan een zo laag mogelijk prijspunt. Volgens de Financial Times kunnen de onderhandelingen nog afspringen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home