Nutanix: “Hyperconverged de weg naar zitje in directieraad”

Voor het komende jaar voorspelt Nutanix een groei in het belang van hybride cloud. HCI in die context wordt een noodzakelijkheid om alle uitdagingen met schaars talent te bolwerken.

Het komende jaar zal opnieuw getekend worden door een tekort aan ICT-profielen. Dat voorspellen Luc Costers, Country Lead Belux en Oost Europa bij Nutanix, en Rajiv Ramaswami, CEO bij datzelfde bedrijf.

Ramaswami denkt dat het erg belangrijk wordt voor ondernemingen om technologie op de juiste manier in te zetten. Een combinatie van innovatie, bedrijfscultuur en flexibel werk wordt noodzakelijk om de productiviteit te stimuleren maar ook om schaars talent te behouden.

Meer met minder

Costers voorspelt dat het essentieel wordt om zoveel mogelijk te doen met weinig mensen. Hij ziet dat veel bedrijven daarom hun toevlucht zoeken tot de publieke cloud. “Niet altijd zijn alle troeven van de publieke cloud noodzakelijk, wat resulteert in overconsumptie en hoge, vaak onverwachte, facturen”, aldus Costers.

De oplossing: een software defined-datacenter met HCI. Dat zorgt ervoor dat je workloads op de meest geschikte plaats kan draaien, niet aan overprovisionering hoeft te doen en het geheel toch behapbaar kan managen met minder mensen. “Enkel wie dat doet, zal over voldoende mensen beschikken om én de infrastructuur draaiende te houden én nieuwe disruptieve projecten aan te vatten”, denkt Costers. “Dat zal de CIO op termijn een zitje opleveren in de directieraad.”

Hybride cloud

CEO Ramaswami geeft nog mee dat de hybride cloud haar opmars niet zal stoppen. “Ik voorspel dat de hybrid cloud steeds vaker de voorkeursomgeving wordt voor steeds meer bedrijven. Naarmate IT-teams workloads in meerdere clouds implementeren, zullen bedrijven op zoek gaan naar meer operationele consistentie voor hun clouds.”

lees ook

Een ecosysteem zonder complexiteit: de visie van Nutanix op .Next 2021

De voorspellingen van beide heren sluiten zowel aan bij de huidige trends als bij het ideale toekomstbeeld van Nutanix. Dat bedrijf wil zich immers als platformprovider positioneren en bedrijven de mogelijkheid geven om workloads te draaien waar ze willen, zonder vendor lock-in. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de nadruk voor de toekomstvoorspellingen van Costers en Ramaswami daar ligt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home