Nutanix en VMware leggen de strijdbijl neer in Ramaswami-rechtszaak

rechtszaak

Vorig jaar nog startte VMware een rechtszaak op tegen ex-COO Rajiv Ramaswami. Deze zou voor zijn vertrek hebben meegewerkt aan de strategische visie en richting van VMware, terwijl hij reeds gesprekken voerde met Nutanix. Nu komt er een einde aan de juridische strijd.

Toen Rajiv Ramaswami vorig jaar Nutanix vervoegde, liet VMware dat niet zomaar aan zich voorbij gaan. Het bedrijf startte een rechtszaak op tegen de ex-COO, naar aanleiding van ‘materiële en voortdurende schendingen van zijn wettelijke en contractuele verplichtingen’.

Ramaswami zou namelijk al hebben afgesproken met Nutanix, terwijl hij bij VMware vorm gaf aan de strategische visie en richting.

De oorlog is voorbij

Volgens de laatste ontwikkelingen heeft VMware besloten de strijdbijl neer te leggen. Nutanix beweert dat het bedrijf op die manier toegeeft dat het geen poot had om op te staan. Volgens Nutanix heeft Ramaswami dan ook niets fout gedaan en was het aanspannen van de rechtszaak eerder ongepast van VMware.

VMware laat weten zelf ook opgelucht te zijn dat alles achter de rug is. Nu kan het zich namelijk weer volledig gaan focussen op het ontwikkelen van software.

Financiële domper

Beide partijen hebben hun advocaten echter dik betaald voor de rechtszaak. Dat is hoogstwaarschijnlijk niet zo erg voor VMware, maar wel voor Nutanix. De cijfers van deze laatste waren in 2021 namelijk minder positief dan verwacht.

lees ook

Een ecosysteem zonder complexiteit: de visie van Nutanix op .Next 2021

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home