Nieuwe Intel-CEO ontketent stoelendans bij management

Intel Core i9-9980XE
A photo released Oct. 8, 2018, shows a 9th Gen Intel Core processor packages. The processor family is optimized for gaming. (Source: Intel Corporation)

Vers aangesteld CEO Pat Gelsinger herstructureert de werking van Intel en daar komt nieuw management aan te pas. Een oudgediende uit de datacentergroep mag beschikken.

CEO Pat Gelsinger hervormt de interne werking van Intel. In een poging het bedrijf te wapenen tegen de steeds grotere concurrentie van AMD en Arm, voorziet Gelsinger een gewijzigde interne structuur. Daar komt nieuw management aan te pas.

Datacentergroep

De opvallendste verschuiving gebeurt in de datacentergroep. Die wordt gesplitst in een Datacenter en AI-tak en een Netwerk en netwerk edge-unit. Navin Shenoy, die aan het hoofd stond van de datacenter-business, mag na 26 jaar bij Intel een andere uitdaging zoeken. Shenoy zal nog lang genoeg in dienst blijven om Gelsinger met de herstructurering te helpen.

De datacenter en AI-unit omvat het Xeon-portfolio en FPGA’s. Sandra Rivera, die ervaring heeft als hoofd van de netwerkplatformgroep, zal die tak leiden. Nick McKeown, afkomstig van het in 2019 overgenomen Barefoot Networks, krijgt de leiding over de Netwerk en netwerk edge-groep.

Verdere herstructurering

Verder stampt Gelsinger een nieuwe tak uit de grond gericht op software: de Software en geavanceerde technologie-groep. Daarvoor doet Gelsinger beroep op een andere oudgediende van VMware: ex-CTO Greg Lavender. Tot slot verschijnt er een Accelerated Computing Systems en Graphics-groep, die onder het bewind van GPU-expert Raja Koduri komt te staan. Rivera, McKeown, Lavender en Koduri zullen rechtstreeks rapporteren aan Gelsinger.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home