Overname VMware door Broadcom ligt onder vuur

broadcom

De Britse marktwaakhond bereidt een onderzoek voor naar de overname van VMware door Broadcom. Ook in de Verenigde Staten en Europa zijn onderzoeken gaande.

Broadcom en VMware kondigden in mei aan een akkoord bereikt te hebben rond een overname. De chipmaker Broadcom zou 61 miljard dollar op tafel leggen willen voor VMware om zich in te kopen in de enterprise softwaremarkt. Maar om de overname rond te krijgen, zal Broadcom nog heel wat waters moeten doorzwemmen.

TechCrunch schrijft dat de Britse marktwaakhond CMA een onderzoek aan het voorbereiden is naar de gevolgen van de overname op de vrije marktconcurrentie. Betrokken partijen krijgen nu een periode van twee weken om hun zeg te doen en op basis daarvan zal de autoriteit beslissen of een diepgaand onderzoek nodig is. De kans lijkt echter wel groot dat dat er van zal komen.

Want ook in Europa en de Verenigde Staten lopen immers al onderzoeken. De Europese Unie heeft zichzelf 20 december als deadline opgelegd om groen licht te geven voor de overname. Eventueel kan de Europese Commissie een volgend onderzoek vorderen als tegen die datum geen consensus bereikt is. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft FTC al een ‘fase 2’ onderzoek opgestart.

Meer keuze in het multi-cloudtijdperk

Antitrustonderzoeken zijn gangbaar bij grote overnamedeals en bij Broadcom lijken ze zich nog geen zorgen te maken. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze deal geen concurrentieproblemen oplevert. De combinatie van Broadcom en VMware zal organisatie in staat te stellen om innovatie te versnellen en hen meer keuze te geven in het multi-cloudtijdperk”, verklaart het bedrijf aan TechCrunch.

Broadcom hoopt de deal in 2023 te kunnen afronden. Aanvankelijk mikte de chipfabrikant hiervoor op het voorjaar, maar nu lijken die verwachtingen eerder richting het najaar te verschuiven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home