Lenovo heeft grootse plannen met Motorola

motorola unplugged
Bron: Motorola

Motorola wil binnen enkele jaren het derde grootste smartphonemerk ter wereld worden. Apple en Samsung bezitten momenteel veertig procent van het marktaandeel wereldwijd.  

Lenovo maakt een opvallende voorspelling en stelt dat Motorola binnen drie jaar het derde grootste smartphonemerk zal worden. Hiermee moet het merk kunnen concurreren met Apple en Samsung, die samen wereldwijd een smartphonemarktaandeel van 40 procent innemen. Een Lenovo-manager zette zelfs zijn salaris in op deze voorspelling. Hoe het merk deze opmerkelijke voorspelling zal waarmaken, is nog niet duidelijk.  

Premiumsegment betreden

Lenovo nam in 2014 Motorola over van Google, en heeft naar eigen zeggen grootse plannen met smartphonemerk. Een Lenovo-manager is ervan overtuigd dat ze van Motorola één van de grootste merken kunnen maken, en zet hiervoor zelfs zijn salaris op het spel. 

lees ook

Motorola presenteert flexibele concepttelefoon in wormvorm

Motorola heeft zich de laatste jaren wel opnieuw op de kaart gezet. Nu wil het merk met de aankomende opvouwbare Motorola Razr de markt van het premiumsegment binnentreden.  

Klein marktaandeel

Zowel Motorola als Lenovo bezitten momenteel slechts vier procent van het wereldwijde marktaandeel. Apple en Samsung domineren maar liefst veertig procent van het aandeel. Of Motorola klaar is om binnen enkele jaren deze smartphonegiganten van de troon de duwen, is nog maar de vraag. Oppo en Xiaomi, die beide tussen de tien en vijftien procent balanceren, moeten er dan ook nog eerst aan geloven.

De ambities van Lenovo voor zijn merk Motorola rijken ver. Ze geloven er zelf sterk in dat ze deze mijlpaal binnen drie jaar zullen bereiken. Over hun plan van aanpak wordt echter geen woord gerept. Of de Lenovo-manager zijn salaris zal terugzien, is betwijfelbaar.

lees ook

Motorola Edge 40 Neo review: niets te veel, niets te weinig

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home