Motorola helpt je focussen

motorola unplugged
Bron: Motorola

Even nood aan een digitale pauze? Motorola introduceert een ‘Unplugged’-modus op zijn smartphones om overbodige notificaties uit te schakelen.

Met alle technologische middelen rondom ons loert afleiding continu om de hoek. Daardoor hebben veel mensen het vandaag moeilijk om zich zowel tijdens privé- als werktijd te focussen op één taak. Motorola wilt je een daar een handje bij helpen. De smartphonefabrikant rol vanaf vandaag ‘Unplugged’ uit, een nieuwe modus waarbij je alle notificaties en digitale afleidingen voor eventjes kan uitschakelen.

lees ook

Leef niet voor je notificaties: zo claim je focustijd tijdens werk en privé

Digitale pauze

De feature doet denken aan Focustijd op Windows. Je stelt een timer in voor hoelang je geen notificaties wilt ontvangen. Je bepaalt ook hoe ver je wil gaan in je digitale pauze. Wil je tijdens de werkuren bijvoorbeeld nog altijd wel notificaties van Outlook of Microsoft Teams ontvangen, dan kan je die als toegestane apps markeren.

Enkel apps die je toestemming geeft, zullen je notificaties kunnen verzenden in Unplugged-modus. Een handige feature voor wie het zonder dwangmiddelen moeilijk heeft om toch niet stiekem aan te melden bij Instagram tijdens het werk. Je kan ook instellen dat je een wachtwoord moet ingeven om de sessie te beëindigen.

moto unplugged
Bron: Motorola

Motorola rolt Unplugged eerst enkel uit op zijn vouwbare Razr 40 Ultra. Het zal in de toekomst ook op andere apparaten beschikbaar komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home