Microsoftpartner investeert zwaar in AI en cloud

microsoft

Topman Bill Thomas bevestigt dat KPMG LLP de samenwerking met Microsoft stevig uitbreid. Bovendien investeert het bedrijf twee miljard dollar in AI en clouddiensten.

Het Amerikaanse KPMG doet een investering van twee miljard dollar in de werking van kunstmatige intelligentie en verschillende clouddiensten. Het bedrijf kondigde bovendien ook een uitbreiding aan van zijn samenwerking met tech-reus Microsoft.

Wie

KPMG is een Amerikaans bedrijf dat globaal opereert, ook in België. De firma is gespecialiseerd in audits, advies op financieel gebied en accounting. Ze is één van de Big Four adviesbedrijven. Wereldwijd stelt KPMG ongeveer 265.000 mensen te werk.

De ROI

De plannen van KPMG werden aangekondigd in een interview dat topman Bill Thomas aan The Wall Street Journal gaf. Verwacht wordt dat de uitgebreide samenwerking met Microsoft goed gaat zijn voor twaalf miljard aan inkomsten, de komende vijf jaar.

Het partnerschap met Microsoft behelst ook de implementatie van AI en cloud in de verschillende diensten die KPMG aanbiedt. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar verdere automatisering van zijn diensten inzake belastingen, audits en consulting.

Bedoeling is dat werknemers bij KPMG snellere analyses kunnen maken om zo meer tijd te hebben voor strategie en om klanten op hun beurt te helpen met de integratie van AI. Het bedrijf zou dus niemand vervangen door kunstmatige intelligentie, maar wil mensen trainen en inpassen in nieuwe functies.

lees ook

Microsoft en KPMG willen kwantumcomputing naar bedrijven brengen

Geen onbelangrijk onderdeel van de samenwerking met Microsoft, is toegang voor KPMG tot 365 Copilot. Die AI-assistent is nog niet algemeen beschikbaar, dus dat is een mooie plus. We gaan er dan wel vanuit dat KPMG voldoet aan de voorwaarden die Microsoft oplegt. Bovendien beschikt het bedrijf nu ook over de clouddiensten van Microsoft Azure.

Een significant deel van KPMG’s investering gaat specifiek naar generatieve AI. Volgens Microsoft-CEO Satya Nadella kan het bedrijf zo massieve hoeveelheden data samenbrengen om belastingaangiftes te doen, bedrijfsaudits te versnellen of voor transacties die zijn gerelateerd aan milieu, sociale zaken of overheden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home