Microsoft krijgt 21,9 miljard dollar om 120.000 Hololens-headsets aan Amerikaans leger te leveren

Microsoft hololens defensie

De nieuwe tienjarige overeenkomst tussen Microsoft en het Amerikaanse leger garandeert de levering van 120.000 headsets gebaseerd op de Hololens-technologie.

De contractwaarde van 21,9 miljard dollar ligt veel hoger dan de initiële schatting eind 2018 van 480 miljoen dollar. Nochtans is het aantal beloofde toestellen amper gestegen van 100.000 headsets eind 2018 naar 120.000 units in het definitieve contract volgens Bloomberg.

In een blog van Microsoft wordt voor het eerst de headset getoond die gebaseerd is op Hololens-technologie. Initieel zou het om een stand-alone-toestel gaan zonder helm, maar de foto gedeeld door Microsoft toont een model dat geïntegreerd zit in een legerhelm. Mogelijk komt er ook nog een losse unit in de toekomst zonder helm voor andere toepassingen.

Het doel van de headset is volgens Microsoft om dodelijkheid, mobiliteit en situatiebewustzijn te verhogen, zowel in training als gevecht. De legerversie van Hololens krijgt extra sensors aan boord waaronder thermische visie, nachtvisie, vitaliteitsensors, doelwitweergave en een systeem dat detecteert wanneer de drager een hersenschudding heeft opgelopen. De bril moet ook helpen in trainingen via mixed reality-simulatieomgevingen.

lees ook

Niet killer robots, maar infrastructuur wint oorlogen in de toekomst

De nieuwe, veel grotere deal tussen Microsoft en het defensiedepartement van de VS zal andere partijen ongetwijfeld misnoegen. Eind 2019 kaapte Microsoft al een enorm Pentagon-cloudcontract ter waarde van 10 miljard dollar weg van onder de neus van AWS. Die laatste liet het daar niet bij en stapte naar de rechtbank. Het vroeg eind 2020 nog aan de rechter om het contract van Microsoft aan de kant te schuiven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home