Amazon vraagt rechtbank om JEDI contract van Microsoft aan de kant te schuiven

pentagon

Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat het Pentagon zijn 10 miljard dollar JEDI cloud contract aankondigde. Microsoft kreeg het contract toegewezen in oktober 2019, maar Amazon was het daar niet mee eens. Sinds dat moment zijn de twee tech giganten in strijd om het felbegeerde contract. 

Amazon vocht de toewijzing van het contract aan in de rechtbank, waardoor er nog altijd geen concrete stappen zijn gezet richting het uiteindelijke doel: technologische modernisering binnen het Amerikaanse leger. Afgelopen zomer bekeek het Pentagon de beslissing opnieuw en gaf het JEDI contract opnieuw aan Microsoft

Nog altijd heeft Amazon de strijd om het JEDI contract niet opgegeven. Deze week diende Amazon een verzoek in om de beslissing om het contract aan Microsoft te geven opzij te schuiven. De argumenten om de keuze te herzien, zijn hetzelfde als waar Amazon eerder ook al mee kwam, maar richten zich deze keer op het herevaluatieproces van het Pentagon. 

Fouten in het herevaluatieproces

Volgens Amazon zijn er grote fouten gemaakt in het herevaluatieproces. Het bedrijf beweert dat de keuze is gemaakt op basis van onnodige invloed, vooroordeel en druk van de president. Daarom diende Amazon een verzoek in om de winst van Microsoft opzij te schuiven. 

“De herevaluatie en toekenning zijn slachtoffer geworden van een administratie die analyse en beredenering van professionals onderdrukt voor politieke redenen. Dit doet afbreuk aan de nationale veiligheid en het efficiënt en eerlijk inzetten van het belastinggeld. Het Department of Defense heeft opnieuw laten zien dat het de aanbesteding niet objectief heeft gedaan. De toekenning moet aan de kant geschoven worden.” Zo schrijft Amazon in zijn verklaring. 

Microsoft beweert eerlijk gewonnen te hebben

Microsoft is het uiteraard niet eens met de beweringen van Amazon.“Als de verliezende bieder hoorde Amazon over onze prijzen en realiseerde dat het te hoog had ingezet. Daarom veranderden ze delen van hun aanbod om tot een lagere prijs te komen. Maar als je naar het totaal van alle criteria kijkt, hebben de aanbestedingsambtenaren bij het DoD besloten dat gezien het technologische voordeel en de algehele waarde, wij nog steeds de beste oplossing bieden.” Zo vertelt Frank X. Shaw, corporate vice president for communications bij Microsoft, in een statement aan TechCrunch

Inmiddels zijn we twee jaar verder sinds de originele aankondiging van JEDI. Daarbij is het al een jaar geleden sinds het contract voor het eerst werd toegewezen aan Microsoft. Maar nog altijd zit het contract vast in een rechtzaak tussen twee tech-giganten die elkaar bekritiseren. Het is aan de rechtbank om tot een uiteindelijke beslissing te komen en eindelijk een einde te maken aan deze felle strijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home