Microsoft voorziet Amerikaans leger van 100.000 gespecialiseerde HoloLens-apparaten

microsoft hololens

Microsoft heeft een groot contract binnen gehaald voor het Amerikaanse leger. Over de komende jaren mag de technologiegigant 100.000 HoloLens-headsets leveren. De deal is goed voor 480 miljoen dollar.

Het Amerikaanse leger postte recent een contractaanvraag voor een nieuw programma. Het zou troepen moeten helpen om de ‘dodelijkheid te verhogen’. Het Amerikaanse leger wil sneller dan de vijand doelwitten detecteren, beslissingen nemen en uitvoeren op het gevechtsterrein.

Microsoft was volgens Bloomberg niet de enige partij die interesse had in het contract. Andere namen waaronder Magic Leap hebben ook hun product voorgesteld.

Nieuwe HoloLens-versie

Het nieuwe contract versterkt de relatie tussen Microsoft en het Amerikaanse Department of Defense. Het bedrijf zal vermoedelijk aangepaste versies van de HoloLens maken voor het leger. Er zijn specifieke verzoeken zoals de integratie van nachtzicht en thermische detectie. Het leger wil ook dat het apparaat menselijke eigenschappen kan herkennen, zoals ademen, emoties en bereidwilligheid.

Het contract vereist dat Microsoft 2.500 HoloLens-toestellen moet aanleveren binnen de eerste twee jaar. “Augmented reality-technologie zal troepen meer en betere informatie geven om beslissingen te nemen. Dit nieuwe project verlengt onze langdurige samenwerking met het Department of Defense naar een volledig nieuw gebied,” zegt een Microsoft-woordvoerder aan Bloomberg.

De kans is groot dat Microsoft voor dit contract niet de huidige HoloLens zal gebruiken dat al drie jaar oud is, maar eerder kijkt naar een nieuwe versie die volgens geruchten in Q1 2019 het daglicht zou moeten zien. Afwachten of Microsoft meer duidelijk zal geven de komende twee jaar wanneer de eerste HoloLens-brillen specifiek voor het Amerikaans Leger worden geleverd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home