Microsoft Store for Business en Education stopt ermee in 2023

microsoft

Microsoft kondigt de stopzetting van de Microsoft Store for Business en Education aan in Q1 2023. De store wordt voor die tijd ook niet meer geïmplementeerd in Windows 11.

Microsoft geeft in een update aan de Microsoft Store for Business en Education stop te zetten in het eerste kwartaal van 2023. Windows 11 zal Microsofts Business en Education store ook niet meer ondersteunen. Toch zullen administrators volgens Microsoft de apps nog tot 2023 op Windows 11 kunnen inzetten via hun Unified Endpoint Management (UEM)-oplossing. Alle gebruikers kunnen tot die tijd gratis apps blijven downloaden, betalende apps zijn niet meer beschikbaar. Bovendien dienen bedrijven die gebruik maakten van de store hun applicaties te verplaatsen naar een private opslagplek.

Nieuwe store

Microsoft maakte eerder reeds bekend dat het een nieuwe store zou openen voor Windows 10 en Windows 11. Deze maakt niet langer een onderscheid tussen PWA-, UWP- of Win32-apps. Ontwikkelaars krijgen dus de vrijheid om elke soort Windows-software up te loaden naar de appstore. Daarnaast kunnen ze hun eigen tools gebruiken om inkomsten te genereren, naast de commerciële tools van Microsoft.

Daarnaast kondigde Microsoft vorig jaar ook de Windows Package Manager aan, een hulpmiddel om apps te beheren en in te zetten op Windows 10-computers. Deze Package Manager zal binnenkort ook ondersteund worden door Windows 11. In 2022 zal de tool er zelfs voor zorgen dat reeds beheerde apparaten apps van de nieuwe store kunnen inzetten via Microsoft Intune of hun UEM-oplossing.

lees ook

Windows 11 krijgt ondersteuning voor Android-apps met Amazon appwinkel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home