Microsoft-baas verwacht dat AI hele Azure-business zal veranderen

Satya Nadella begint over de deal met OpenAI haast lyrisch te zingen want “het zal de cloudcomputing-activiteiten van Microsoft helemaal doordringen.“

Het is Gedichtendag in Vlaanderen en Nederland en dus beginnen we het artikel met een klein rijmpje. Maar het vat goed samen hoe Microsoft de dingen aanvoelt wanneer het op artificiële intelligentie aankomt. CEO Satya Nadella sprak tijdens een videomeeting vrijuit over hoe de computergigant de evolutie rond AI ziet. “Het is zo groot, dat het de Azure-activiteiten van Microsoft zal doordringen en transformeren”, aldus Nadella.

Investering maar ook commercialisering

ZDNet volgde de online meeting en zag een heel zelfverzekerde topman. Nadella liet zijn licht schijnen over de investeringen die Microsoft maakte in OpenAI, het bedrijf achter succesproducten GPT-3, GitHub Copilot, DALL-E 2 en de ingeslagen bom ChatGPT. “OpenAI vertegenwoordigt de volgende golf in computing. AI wordt ongetwijfeld de nieuwe grote platformgolf”, aldus Satya Nadella.

“Veel van de bedrijfswaarde wordt gecreëerd door deze golven op te vangen en vervolgens te verwerken in elk tech-onderdeel. Dat moet ons toelaten om nieuwe oplossingen en kansen te maken. We verwachten AI te integreren in elke laag van de stapel. Of het nu om productiviteit of onze consumentendiensten gaat, we zijn hier bijzonder enthousiast over. Er zit van onze kant een investeringscomponent en een commerciële kant aan de samenwerking. Maar het moet en zal in de eerste plaats innovatie en competitieve differentiatie stimuleren.”

lees ook

Microsoft en OpenAI breiden miljardensamenwerking verder uit

Azure OpenAI Service

Microsoft is van plan om meer ondersteuning voor ChatGPT toe te voegen. “Dat moet het klanten mogelijk maken om de toepassing voor het eerst in hun eigen applicaties te gebruiken”, gaat Nadella verder. De clouddienst Azure heeft onlangs een nieuwe dienst gemaakt: Azure OpenAI Service. Het is een manier om toegang te krijgen tot de programma’s van OpenAI. “Al meer dan 200 klanten, van KPMG tot Al Jazeera, gebruiken het.”

Microsoft zal de technologie verder integreren, inclusief in Synapse. Dat is een soort databank voor analyses. Er zijn veel mogelijkheden, die nog verder gaan dan Azure OpenAI Service. “Ook al verminderen klanten clouduitgaven, we moeten voortdurend investeren in OpenAI en andere AI-mogelijkheden. De hele Azure-omgeving moet en zal veranderen in functie van de wensen van de gebruikers. Die verwachten een steeds evoluerende omgeving, gestuurd door AI”, besluit Nadella.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home