Microsoft en Meta slaan handen in elkaar met 34 IT-spelers met Metaverse Standards Forum

VR

36 bedrijven die geloven in het metaversum gaan een samenwerking aan om een open standaard te creëren voor de technologie die deze wereld mogelijk maakt.

Het Metaverse Standards Forum heeft als ambitie de technologie voor het metaversum te definiëren. Dat gebeurt door open standaarden vrij te geven aan de hand waarvan bijvoorbeeld augmented en virtual reality in de toekomst kan worden gebouwd.

Groep bedrijven

Achter het forum schuilen 36 IT-bedrijven. Microsoft, Meta, Nvidia en Adobe zijn enkele van de bedrijven die deel uitmaken van het forum. Het is mogelijk dat in de toekomst meer IT-bedrijven zich aansluiten bij het forum.

Er zijn belangrijke spelers die momenteel geen deel uitmaken van het forum, zoals Apple en Niantic. Al is het voor Apple mogelijks geen prioriteit zichzelf aan te sluiten. Het bedrijf liet eerder al verstaan nog niets te maken te willen hebben met het metaversum.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Metaverse met open standaarden

“Meerdere industrieleiders hebben verklaard dat het potentieel van de metaversum het best kan worden gerealiseerd als het is gebouwd op een fundament van open standaarden”, geeft de eerste verklaring van het Metaverse Standards Forum aan. Naar de aanbevelingen van deze industrieleiders gaat het forum dus luitsteren.

De groep maakt verder al bekend op welke concrete zaken de focus ligt: “Open voor iedere organisatie en zonder kosten, zal het Forum focussen op pragmatische, op actie-gebaseerde projecten zoals implementatieprototyping, hackathons, plugfests en open-sourcetooling om het testen en toepassen van metaversum-standaarden te versnellen, terwijl ook consistente terminologie en implementatierichtlijnen worden ontwikkeld.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home