Meta verwacht in 2024 AR-bril uit te brengen die werkt zonder mobiele bediening

AR

Over twee jaar verwacht Meta een AR-bril klaar te hebben die niet bestuurd wordt vanaf een smartphone. In hetzelfde jaar verwacht het bedrijf ook een AR-bril uit te brengen die net ter aanvulling van een smartphone in de markt gezet wordt.

De eerste AR-bril van Meta die zonder mobiele-bediening op de markt verschijnt, zou in 2024 op de markt verschijnen. The Verge wist deze datum en andere informatie te ontfutselen van enkele personen die dicht bij de interne zaken van het bedrijf betrokken zijn of waren.

Naast een lanceringsdatum van de eerste versie, wordt ook al verwacht dat een lichter en geavanceerder model in 2026 op de markt verschijnt. De derde versie ligt opnieuw twee jaar later in de rekken. Het volledige project krijgt de codenaam Project Nazare.

Concurrentie achterlaten

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, ziet het project als een mogelijkheid om zijn eigen bedrijf los te trekken van andere techgiganten zoals Google en Apple. Van deze spelers is Meta afhankelijk om apps als Facebook en Instagram aan te bieden. Een AR-bril zonder mobiele bediening verandert dat.

De eerste versie van Nazare werkt door middel van een draadloos toestel dat de vorm van een smartphone wel overneemt. Het toestel neemt delen van de computer over die nodig zijn om de bril te laten functioneren.

Grote verwachtingen

Nazare wordt volgens de bronnen ontwikkeld voor ontwikkelaars en enthousiaste zielen. De nieuwe technologieën die ontwikkeld moeten worden voor de bril zullen het prijskaartje hoogstwaarschijnlijk flink de hoogte in duwen.  

Het bedrijf zou wel van plan zijn heel wat AR-brillen te verkopen. De VP van AR, Alex Himmel, vertelde aan medewerkers dat tegen het einde van dit decennium Meta tientallen miljoenen van de brillen verkoopt.

Medewerkers van Meta werken daarom ook aan een goedkopere slimme bril genaamd Hypernova. De bril moet in hetzelfde jaar lanceren en is net bedoeld als verlengstuk van een smartphone. Van inkomende berichten en meldingen krijgen gebruikers dan op de bril een notificatie.

Geen zekerheid

Het is nog koffiedik kijken of de vooropgestelde uitgiftedatum van 2024 ook behaald wordt. Meta heeft softwarematig nog heel wat zaken aan te pakken voor een zelfstandige AR-bril of VR-headset uitgebracht kan worden.

Meta maakte onlangs bekend dat de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf dit jaar niet zal plaatsvinden. De techgigant legt zijn focus liever op de metaverse. Zuckerberg denkt hard na over de invulling van de metaverse. In deze invulling schrijft hij zijn eigen bedrijf een grote rol toe als bouwer en beheerder van die digitale wereld.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home