Niantic wil na nieuwe investeringsronde de ‘real-world metaverse’ bouwen

niantic

Niantic is vandaag vooral bekend als ontwikkelaar van het populaire mobiele spel Pokemon Go. Na een nieuwe investeringsronde van 300 miljoen dollar maakt het zijn ambities duidelijk richting een eigen metaverse in de ‘echte wereld’.

Niantic heeft in een nieuwe investeringronde zijn waardering opgekrikt tot 9 miljard dollar. Met de extra 300 miljoen dollar uit deze ronde wil het een ‘real-world metaverse’ bouwen. Metaverse is het nieuwste hypewoord sinds Meta, het moederbedrijf van Facebook, het als een absolute prioriteit aanschouwt.

Niantic legt de nadruk op ‘real-world’ in zijn aankondiging omdat de softwarespecialist al jaren experimenteert met augmented reality (AR). In tegenstelling tot Facebook dat de metaverse zelf wil bouwen, wil Niantic bouwstenen aanleveren voor ontwikkelaars om ermee aan de slag te gaan. Eerder deze maand stelde ook Qualcomm een AR-ontwikkelkit voor onder de noemer Snapdragon Spaces.

Niantic heeft vandaag al een Lightship AR Developer Kit (ARDK) beschikbaar waarmee ontwikkelaars gratis AR-spellen kunnen maken in combinatie met Unity. Het extra geld uit deze investeringsronde zal ongetwijfeld goed van pas komen om ARDK verder uit te breiden en om nieuwe partners aan te trekken.

lees ook

Facebook werft binnenkort 10.000 Europeanen aan voor de creatie van het metaverse

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home