Nvidia Omniverse biedt virtuele 3D-wereld voor ontwerpteams

Nvidia Omniverse BMW Digital Twin

Het Nvidia Omniverse Enterprise platform is vanaf nu algemeen beschikbaar. Het maakt het mogelijk voor 3D-ontwerpteams over de hele wereld om in real-time samen te werken via een gedeelde virtuele ruimte. 

Het Nvidia Omniverse Enterprise platform is in een vroeg stadium al getest door enkele grote bedrijven zoals BMW Group, Foster + Partners en WPP. Sinds drie maanden is het mogelijk om het platform in bèta te testen. Bijna 17.000 gebruikers maakten gebruik van deze kans. Het 3D-beeld bovenaan is een zogenaamde digital twin van een BMW-fabriek en de vrucht van een Omniverse-project.

“Eens in een aantal decennia komen technologieën samen om iets geheel nieuws mogelijk te maken. Omniverse is zo’n uitvinding”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia. “Verder bouwend op al het werk van Nvidia, stelt Omniverse ons in staat om virtuele 3D werelden te creëren en simuleren die tegen de natuurkundige wetten ingaan.” 

Wat kun je met Omniverse?

Omniverse Enterprise is een nieuw platform dat gebaseerd is op de NvidiaOmniverse Nucleus server (die de gedeelde databases tussen klanten beheert) en NvidiaOmniverse Connectors (plug-ins voor toonaangevende design applicaties).

Nvidia Omniverse Enterprise bevat twee applicaties voor eindgebruikers: 

  • Omniverse Create: versnelt scene-compositie en stelt gebruikers in staat om in real-time samen scènes te bouwen, simuleren en renderen
  • Omniverse View: maakt naadloos samenwerken rond ontwerp en visualisatie mogelijk voor architectuur- en engineeringprojecten met fotorealistische rendering

De Omniverse Enterprise software is getest en geoptimaliseerd op Nvidia RTX laptops en desktops en gecertificeerde systemen op het Nvidia EGX platform. Hierdoor kan de tool gebruikt worden binnen organisaties op elke schaal: van kleine werkgroepen die lokale desktops en laptops gebruiken, tot wereldwijd verspreide teams die via meerdere apparaten toegang hebben tot gezamenlijke datacenters. 

Omniverse brengt toonaangevende applicaties samen

Met Nvidia Omniverse maakt de 3D-industrie grote stappen richting het bouwen van een metaverse: een enorme gedeelde virtuele wereld. Het platform blijft groeien en verbindt applicaties van toonaangevende software bedrijven met elkaar, zoals: Bentley Systems, Adobe, Autodesk, Epic Games, ESRI, Graphisoft, Trimble, McNeel & Associates, Blender, Marvelous Designer, Reallusion en Wrnch Inc. 

De Nvidia Omniverse Enterprise software is beschikbaar als abonnement waarbij gebruikers ook ondersteuning krijgen van Nvidia. Veel computermerken, zoals Asus, Boxx Technologies, Cisco, Dell Technologies, HP, Lenovo en Supermicro, ondersteunen Nvidia Omniverse Enterprise vandaag al.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home