McAfee verdwijnt van de beurs na deal van 14 miljard dollar

mcafee

McAfee wordt een privaat bedrijf. Om die stap te kunnen maken heeft een groep investeerders het bedrijf uitgekocht. De deal wordt gewaardeerd op 14 miljard dollar, ongeveer 12 miljard euro.

Het antivirussoftwarebedrijf McAfee kondigde maandag aan dat het is overgekocht door een groep privé-investeerders. Onder de investeerders noemt het bedrijf investeringsmaatschappijen: Advent International, Permira Advisers en Crosspoint Capital Partners.   

Consumentenmarkt

Door de deal zal het bedrijf van de beurs verdwijnen. De antivirusspecialist had de stap naar de beurs opnieuw gemaakt na de verkoop van de enterprise-tak begin dit jaar. Daarvoor sloot het bedrijf een deal met STG ter waarde van 4 miljard dollar. McAfee kondigde na die stap aan zich volledig te gaan richten op de consumentenmarkt.

STG mag het boekjaar nog afsluiten onder de naam McAfee Enterprise. Vanaf 2022 krijgt het bedrijf een nieuwe naam. De overname van McAfee door de groep privé-investeerders wordt eveneens verwacht rond te zijn in de eerste helft van 2022.

John McAfee

McAfee werd in 1987 opgericht. Voor de naam hield John McAfee het eerder eenvoudig. Het leven van John McAfee was dan weer alles behalve eenvoudig.

In 1994 verliet de oprichter het bedrijf al. Na enkele jaren zonder rumoer te leven, vluchtte McAfee naar Guatemala in 2012. Dat deed hij nadat autoriteiten hem wilden ondervragen over de moord op een buur.

Begin dit jaar werd hij dan weer aangehouden voor belastingontduiking. Hiervoor werd hij opgepakt in Spanje, waar hij werd ondergebracht in een gevangenis in Barcelona. Nadat zijn uitlevering aan de VS rond was na negen maanden, werd hij dood teruggevonden in zijn cel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home