Softwarepionier John McAfee dood teruggevonden in Spanje

John McAfee

John McAfee werd gisteren dood teruggevonden in een gevangenis in Barcelona na een zelfmoordactie. Hij werd negen maanden geleden opgepakt op verdenking van belastingontduiking.

Antiviruspioneer John McAfee, 75 jaar, zat al negen maanden in een Spaanse cel waar hij wachtte op zijn uitlevering naar de VS. Het Spaanse gerechtshof keurde die uitlevering gisteren goed, waarna John McAfee zich van het leven heeft beroofd.

McAfee was al jaren op de vlucht voor de Amerikaanse autoriteiten na een onderzoek rond belastingontduiking en fraude in cryptomunten. De kleurrijke figuur werd vorig jaar op 3 oktober in Barcelona aangehouden aan boord van een vlucht richting Istanbul met een Brits paspoort. Hij claimde in 2019 publiekelijk dat hij al negen jaar geen belastingen betaalt in de VS om ideologische redenen.

McAfee werkte in zijn carrière voor NASA, Xerox en Lockheed Martin alvorens hij zijn eigen commerciële antiviruspakket lanceerde met dezelfde naam in 1987. In 2011 verkocht hij zijn bedrijf aan Intel, waar het programma vandaag nog steeds zijn naam draagt en 500 miljoen gebruikers wereldwijd heeft.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je erover praten? Bel, chat of mail met iemand via 1813.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home