McAfee stoot enterprise-tak volledig af

mcafee

Antivirusspecialist McAfee heeft het gehad met enterprise-beveiliging. Het bedrijf verkoopt de tak voor vier miljard dollar en richt zich voortaan vol op de consumentenmarkt.

McAfee legde de laatste jaren een woelig parcours af. Dat is waar voor zowel oprichter John mcAfee, die momenteel terecht staat voor witwaspraktijken, als het beveiligingsbedrijf. Antivirusspecialist McAfee heeft al een decennium niets meer te maken met de excentrieke stichter. Het werd in 2011 overgenomen door Intel, dat het bedrijf in 2014 omdoopte tot Intel Security om dan prompt van gedacht te veranderen. Investeringsbedrijf TPG Capital nam een meerderheidsaandeel en McAfee trok eind vorig jaar onder de oude naam naar de beurs.

Nu stoot McAfee zijn volledige enterprise-beveiligingstak af. Investeringsorganisatie Symphony Technology Group (STG) koopt het bedrijfsonderdeel voor vier miljard dollar. STG ziet zijn cybersecurity-expertise zo op korte tijd enorm aandikken. Eerder kocht de groep al een deel van beveiligingsbedrijf RSA over van Dell.

Focus op consumenten

STG krijgt het hele enterprise-luik van McAfee, behalve de naam. De nieuwe naam kennen we nog niet, maar wordt vermoedelijk de komende maanden gecommuniceerd. McAfee blijft de enterprise-tak wel onderhouden tot de deal eind dit jaar rond is.

McAfee verdwijnt vanaf dan helemaal uit de professionele sector. De antivirusoplossing geniet bij consumenten wel nog heel wat naamsbekendheid. Het overgebleven en intussen dus beursgenoteerde bedrijf McAfee zal zich volledig op die markt focussen. Het is de bedoeling om in die markt meer klanten te strikken.

McAfee staat daar voor een grote uitdaging. In een professionele context maakt endpointbeveiliging een belangrijk onderdeel uit van de totale security-aanpak. Voor consumenten is extra endpointbescherming eigenlijk niet meer zo relevant.

Uitdaging

De ingebouwde beveiliging van Windows was zeker in het XP-tijdperk een lachertje, maar groeide intussen uit tot een volwaardige oplossing die zich voor een doorsnee consument absoluut kan meten. Onafhankelijke testorganisatie AV-Test geeft McAfee Total Protection en Microsoft Defender vandaag allebei een maximale score. Die realiteit maakt het moeilijk voor consumentgerichte antivirusbedrijven om op waarde te concurreren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home