Magic Leap sprokkelt 500 miljoen dollar bij elkaar voor ontwikkeling tweede AR-bril

Magic Leap 2

De Magic Leap 2 is in de maak. Voor de ontwikkeling heeft Magic Leap 500 miljoen dollar opgehaald. Dat is spectaculair gezien het hobbelige parcours dat Magic Leap heeft doorlopen.

Magic Leap heeft aangekondigd een opvolger te lanceren van de AR-headset Magic Leap One Creator Edition. Het nieuwe model zal volgend jaar op de markt worden gebracht.

In 2018 verscheen de eerste AR-headset van Magic Leap. Het bedrijf was op dat moment een start-up, met grootse plannen en weinig ervaring. In het veld van augmented reality (AR) moest het bedrijf dan ook onderdoen voor grote technologiebedrijven die een pak meer R&D-kennis in huis hebben.

Geen grote doorbraak

Eén jaar later werd duidelijk dat de ambities van Magic Leap te hoog waren gegrepen. De headset flopte en in bijna anderhalf jaar tijd gingen amper 6.000 exemplaren over de toonbank. Een pak lager dan de 1 miljoen headsets waar de CEO op mikte. Van een gelukkig duizendtal kopers was bovendien ook geen sprake, want de headset bleek instabiel te zijn.

Het parcours dat Magic Leap in de tussentijd had afgelegd bleek bovendien ook allesbehalve eenvoudig. In de loop van 2019 kwam er heel wat slecht nieuws voor het bedrijf uit de bus. Gedurende 13 maanden zou een ex-engineer van het bedrijf vertrouwelijke informatie hebben verkregen waarmee het later de Nreal-bril op de markt bracht.

In hetzelfde jaar verlieten de CFO en de senior vicepresident creative strategy het bedrijf. Daarbij verlaagde het bedrijf de personeelsbudgetten en worstelde het met zijn cashflow. Sindsdien was het stil aan de kant van Magic Leap.

Nieuwe poging

De aankondiging van een tweede headset liet dus even op zich wachten. CEO Peggy Johnson maakte de komst van de nieuwe headset officieel met een tweet. Volgens haar zal het nieuwe model het kleinste en lichtste model worden dat tot nu toe op de AR-markt is gebracht.

In de ontwikkeling van Magic Leap 2 kan het bedrijf al rekening houden met enkele ongemakken in het eerste model, waar ontwikkelaars op wezen. Zo zou de eerste headset meermaals per dag vastlopen en voelt het toestel continu te warm aan voor comfortabel gebruiksgemak. De bediening van het toestel laat ook te wensen over, want over een toetsenbord beschikt de headset niet en de afstandsbediening verliest connectie met de regelmaat van de klok.

Magic Leap laat het nieuwe model eerst testen door een aantal geselecteerde klanten. Mogelijks dus om deze knulligheden te voorkomen. Daarna wordt het product uitgebracht voor de grote markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home