Leidinggevenden Magic Leap stappen op tijdens financieringsronde

CFO Scott Henry en senior vice president creative strategy, John Gaeta, hebben beiden Magic Leap verlaten. De maker van een AR-bril zit midden in de vijfde officiële financieringsronde en worstelt met zijn cashflow.

Het bedrijf zou zijn volledige octrooiportfolio als onderpand moet aanbieden om een ​​Serie E-financieringsronde met een hoog risico veilig te stellen.

The Matrix

Henry trad in 2014 in dienst bij Magic Leap en heeft geholpen bij het ophalen van verschillende financieringsrondes. Hierbij wist het bedrijf 2,6 miljard dollar aan investeringen op te halen. Gaeta is een bekende naam in de VFX-industrie. Hij werkte in 1999 mee aan de film The Matrix als pionier van het zogeheten ‘bullet time’ -effect, aldus Wccftech.

“Scott Henry en ik hebben onderling besloten dat het tijd is om afscheid te nemen. Scott’s leiderschap en zijn expertise in financieel beheer en het aantrekken van kapitaal zijn de afgelopen vijf jaar een integraal onderdeel van de groei en het succes van Magic Leap”, zegt Magic Leap CEO Rony Abovitz in een e-mail aan het personeel. 

Magic Leap voldoet niet aan de verwachtingen

Het is al langer bekend dat Magic Leap niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Sommige belanghebbenden in de AR / VR-industrie noemen het bedrijf zelfs een ‘flop’. Het vertrek van de twee leidinggevenden volgt het patroon van vertrekkend of ontslagen persoon op het moment dat het bedrijf worstelt een product te bouwen, dat voldoet aan de verwachtingen van zijn initiële lancering. Desalniettemin voelt het vertrek van Henry en Gaeta als een symbolische klap voor het bedrijf.

Magere toekomst

Ook het aantal openstaande vacatures bij Magic Leapp is afgenomen. Hieruit blijkt dat het bedrijf zijn budgetten heeft verlaagd en zich voorbereidt op een magere toekomst. Het eindresultaat is nog lang niet in de buurt van wat werd beloofd in eerdere video’s en producten, zoals de HoloLens 2, ondanks al het geïnjecteerde kapitaal in het bedrijf.

“Ik had hoge verwachtingen, helemaal door de hype rondom het product vanuit Magic Leap nog voordat we het zagen. Iedereen stond in de vergaderruimte van ons kantoor, wilden het product zien en gebruiken. Maar daarna ging iedereen gewoon verder met zijn leven. Iedereen zei: ‘Ok, begrepen! Het is niet al te spannend”, zegt Lyron Bentovim, president en CEO van The Glimpse Group.

Waarde Serie-E financieringsronde

Magic Leap heeft de waarde van de Serie-E financieringsronde nog niet bekend gemaakt, omdat deze momenteel nog loopt. Wel zal het volgens een woorvoerder een combinatie zijn van aandelen- en schuldfinanciering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home