Intel aan de slag voor Amerikaans leger

Intel

Softwarebedrijf Intel lijkt flink te gaan profiteren van de Amerikaanse CHIPS and Science Act die vorig jaar werd ingesteld. De chipbakker zou de grote favoriet zijn om miljarden US dollar te ontvangen voor de bouw van productiefaciliteiten in dienst van het militaire apparaat en de inlichtingendiensten van de VS.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Intel zou binnenkort aan de slag gaan voor het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten van de VS. Volgens The Wall Street Journal is Intel de favoriet om nieuwe productiefaciliteiten te bouwen met miljarden aan Amerikaans overheidsgeld.

Onafhankelijk

De faciliteiten zijn nog niet publiek bekend en zouden zeer beveiligde enclaves moeten vormen. Dit zou kunnen betekenen dat dit een aparte productie gaat worden, met beperkte toegang.

Voor het Amerikaanse leger betekent dat meer toegang tot geavanceerde technologieën voor zijn wapensystemen. Net als een groot deel van de rest van de wereld is de VS momenteel nog te afhankelijk van chipproductie uit Taiwan, waar de dreiging van een Chinese invasie steeds om de hoek loert. Gezien de relatie tussen Beijing en Washington zou dat zeer nadelig zijn voor de Amerikanen.

lees ook

Intel-CEO gelooft niet in relevantie ARM-pc’s

Het is de wet

Het overheidsgeld zou beschikbaar zijn dankzij de CHIPS and Science Act waar Joe Biden vorig jaar zijn handtekening onder zette. Die wet maakte niet minder dan 53 miljard US dollar vrij voor de binnenlandse productie van chips. Net Intel had kort daarvoor nog gedreigd om een groot deel van zijn productie naar Europa te verhuizen als die extra investeringen er niet kwamen.

Details zijn nog niet bekend gemaakt. Verschillende betrokken federale departementen zijn de laatste puntjes van de deal namelijk nog aan het onderhandelen met Intel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home