Imec spin-off krijgt 4,5 miljoen euro voor ontwikkeling microLED

micledi-team002_1 imec

De nieuwste spin-off van imec, MICLEDI Microdisplays, heeft 4,5 miljoen euro startbudget opgehaald bij imec.xpand, PMV en FIDIMEC. Met dit budget gaat de imec spin-off microLED-schermen ontwikkelen voor de volgende generatie Augmented Reality (AR) brillen.

“We zijn blij dat we een uniek team kunnen steunen. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken en technologie mogelijk te maken die de kern zal vormen van toekomstige AR-toestellen en die de manier zal veranderen waarop digitale informatie aan de consument wordt gepresenteerd,” zegt Cyril Vančura, partner bij imec.xpand.

MICLEDI Microdisplays werd opgericht door twee onderzoekers van imec: Dr. Soeren Steudel en Dr. Alexander Mityashin. Beide hebben een achtergrond op het gebied van R&D van organische displays. De CEO van het bedrijf is Sean Lord, een ervaren executive in de halfgeleiderindustrie.

AR voor dagelijks persoonlijk gebruik

Met de nieuwe generatie AR-brillen wil MICLEDI augmented reality mogelijk maken voor dagelijks persoonlijk gebruik. Deze slimme brillen worden klein, licht van gewicht, krijgen een batterij met lange levensduur en worden aangeboden tegen een redelijke prijs.

Dr. Steudel voorspelt dat AR-brillen in de toekomst zelfs de smartphone zouden kunnen vervangen. Voordat het zover is zijn er nog wel essentiële vernieuwingen nodig aan de huidige displaytechnologie. Iets wat bij MICLEDI momenteel volop in ontwikkeling is.

MICLEDI maakt de nieuwe generatie AR-brillen mogelijk door de kleinste en helderste beeldschermen ter wereld te maken. Het bedrijf ontwikkelde samen met imec een nieuwe integratietechnologie voor MicroLEDs op 300mm siliciumschrijven. Dit is de belangrijkste innovatie achter de nieuwe microLED beeldschermen.

Wat is MicroLED?

Net als bij OLED stralen ook bij MicroLED de pixels zelf licht uit. Hierdoor wordt achtergrondverlichting overbodig zoals bij de huidige LED-schermen vandaag nodig is. Beide schermen geven perfecte zwarttinten, prachtige kleuren en bijna perfect zicht vanaf de zijkant.

Op CES 2020 verschenen dit jaar een aantal producten met mini-LED-schermen. Dit is geen tussenstap richting MicroLED maar wijst op talrijke mini-LED’s om het traditionele backlight verder te segmenteren in kleinere stukjes.

Wat MicroLED zo bijzonder maakt vergeleken met OLED schermen, is dat de LED’s bij MicroLED niet organisch zijn. Dit zorgt ervoor dat de schermen helderder, dunner en immuun voor burn-in zijn. Daarnaast zijn de schermen op de lange termijn ook minder kostbaar om te produceren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home