Imec investeert 450.000 euro in negen start-ups

Imec maakt in het kader van zijn istart-programma 450.000 euro vrij ter ondersteuning van negen nieuwe technologie-start-ups. De beginnende ondernemingen krijgen ook toegang tot expertise en logistieke ondersteuning.

Imec voegt negen nieuwe start-ups toe aan zijn imec.istart-programma. Istart is een business accelerator die de ambitie heeft jonge technologisch georiënteerde bedrijven te ondersteunen tijdens hun opstart. Daar hoort een investering van 50.000 euro per start-up bij. Negen nieuwe bedrijfjes kunnen daar nu van profiteren.

De gekozen start-ups zijn actief in diverse velden. Zo focust WeGroup zich op de automatisering binnen de verzekeringssector, wil Nebula4 topsportbegeleiders ondersteunen met nieuwe technologie, en werkt Veoware aan een unieke oplossing om satellieten beter aan te sturen. Die ambitie leverde Veoware trouwens extra ondersteuning vanuit ESA op.

Coaching en kantoren

Andere uitverkorenen zijn Uman.ai, dat afsplitste van AI-specialist ML6, D-Pac dat werkt aan een systeem om vaardigheden van bijvoorbeeld sollicitanten beter te beoordelen, Sneezz dat hooikoortsleiders actuele informatie en raad geeft, Colstell8 met zijn ontwikkeling van professionele licht- en geluidshows, PlanOpSim dat het eenvoudiger maakt om elektronische circuits te ontwerpen, en tot slot 3State dat een platform bouwt waarmee het eenvoudiger wordt om een woning virtueel naar eigen smaak in te richten.

Naast de investering van 50.000 euro biedt imec ook minstens twaalf maanden aan ondersteuning. Leden van het istart-programma krijgen bovendien toegang tot kantoorfaciliteiten, coaching en een breed partnernetwerk. De accelerator bestaat al sinds 2011, en hielp de afgelopen 8 jaar meer dan 150 start-ups om zich te ontpoppen tot volwaardige bedrijfjes.

Gerelateerd: Radarchip van imec maakt persoonsdetectie in gebouwen efficiënter

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home