Huawei in 2020 winstgevend, groeit niet langer buiten China

huawei

De Chinese telecomgigant zag zijn jaarlijkse inkomsten buiten China dalen in 2020. In China zelf groeien de inkomsten met 15 procent tot 585 miljard yuan.

In de rest van de wereld daalt de omzet van Huawei tussen de 8,7 procent en bijna 25 procent volgens hun jaarlijks rapport. Het verlies van toegang tot het Android-ecosysteem is de belangrijkste factor volgens Huawei in de dalende inkomsten buiten China. In China zelf merkt Huawei daar niets van, omdat het daar een eigen Android-variant draait buiten het Google ecosysteem.

De operationele winst van Huawei daalde voor het eerst in meer dan vijf jaar naar 72,5 miljard yuan in 2020. In 2018 en 2019 verdiende Huawei nog respectievelijk 78 miljard yuan en 73 miljard yuan. De nettowinst blijft echter wel lichtjes groeien door lagere operationele kosten doorheen het jaar.

Huawei verwacht dat 2021 opnieuw een complexe en volatiele globale omgeving wordt. Hu Houkun, roterend voorzitter van Huawei: “De heropleving van covid-19 en geopolitieke onzekerheden blijven uitdagingen met zich meebrengen voor de globale bevolking.” Hij laat verder ook weten dat de verkoop van Honor, een smartphone submerk van Huawei, door de pandemie is uitgesteld. De nieuwe deadline is nu 30 juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home