Google dient formele antitrustklacht in tegen Microsoft

google

Google dient een formele klacht in bij de Europese Commissie tegen de oneerlijke concurrentiepraktijken die Microsoft al jaren voert met zijn cloudproducten.

De vete tussen Google en Microsoft zet zich verder. Google dient een formele antitrustklacht in tegen Microsoft Cloud bij de Europese Commissie. Volgens Google zou de Big Tech-gigant zijn klanten vast zetten met zijn cloudproducten en hiermee andere rivalen een oneerlijke concurrentie bieden.

De antitrustzaak is er één van lange adem. Het heen en weer pingpongen tussen Google en zijn rivaal Microsoft blijft aanhouden. Deze klacht indiceert nog niet dat er een formeel onderzoek volgt. Google zet hiermee wel een belangrijke stap in de langdurige antitrustzaak tegen Microsoft cloud

Google zet door

Cloud Infrastructure Providers in Europa (CISPE), een non-profit industriegroep gevestigd in Brussel, zat eerder al rond de tafel met Microsoft over het buitenspel zetten van andere cloudproviders met zijn licentievoorwaarden. Microsoft geeft namelijk korting op eigen software wanneer ze gebundeld worden met Azure-cloudservices. Dit maakt het duurder om software in concurrerende clouds te draaien. Cloudrivalen zoals bijvoorbeeld Google zijn hier niet blij mee.

lees ook

CISPE stelt ultimatum aan Microsoft: beëindig oneerlijke concurrentie of juridische stappen 

Recent bood Microsoft een miljoencheque aan CISPE om een lopende klacht te laten vallen. Google reageerde hierop en zou CISPE een half miljard bieden om de antitrustzaak tegen Microsoft verder te zetten, maar tevergeefs.

Nu dient Google een formele antitrustklacht in bij de Europese Commissie tegen de oneerlijke concurrentiepraktijken van Microsoft. Deze klacht indiceert nog niet dat er een formeel onderzoek komt, maar het is een belangrijke stap in de zaak.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home