Fujitsu en Ricex lanceren blockchainplatform voor rijsthandel

rijstveld

Fujitsu en Rice Exchange (Ricex), een digitaal platform voor het kopen en verkopen van rijst, lanceren ’s werelds eerste globale op blockchain gebaseerde platform voor rijsthandel. Het blockchainplatform automatiseert en vereenvoudigt de complexiteit van rijsthandel. 

Bovendien zorgt het platform voor een toename van beveiliging, transparantie, efficiëntie, traceerbaarheid en vertrouwen via verifieerbare, onveranderlijke data, aldus Fujitsu. 

Rijst is het belangrijkste landbouwproduct ter wereld en de rijstmarkt is momenteel goed voor zo’n 450 miljard dollar. Door expertise op het gebied van het blockchainframework Hyperledger Fabric helpt Fujitsu bij het ontwikkelen van een algemeen, geautomatiseerd platform. Dat moet spanningen in de rijstsector wegwerken. Daarnaast vermindert het blockchainplatform risico’s en kosten voor handelaars, verzekeraars, transporteurs en andere belanghebbenden.

DLT-platform

De innovatieve oplossing digitaliseert de rijsthandel met behulp van een Distributed Ledger Technology (DLT)-platform. Hierdoor kunnen kopers, verkopers en dienstverleners elkaar in een digitale omgeving gemakkelijker vinden. Bovendien kunnen ze efficiënt transacties uitvoeren en de verzekering, verzending, inspectie en afrekening regelen. Daarbij zou er sprake zijn van de garantie van naadloze integratie en verifieerbare gegevens.

“Het Rice Exchange-platform brengt transparantie, efficiëntie en beveiliging naar de globale rijsthandel. De DLT-technologie van onze partner, Fujitsu, stelt ons in staat om de vele belemmeringen aan te pakken die transparante rijsthandel met een laag risico vroeger in de weg stonden. Hierdoor kunnen handelaars erop vertrouwen dat ze bij aankoop van dit essentiële voedingsmiddel in ruil voor een eerlijke prijs een kwaliteitsproduct krijgen”, zegt Stephen Edkins, CEO van Ricex

Geverifieerde, onveranderlijke data

Naar eigen zeggen zorgt het gebruik van een DLT-platform voor een nieuwe dimensie van vertrouwen en efficiëntie in de zeer versnipperde, internationale rijsthandel. Het creëert geverifieerde, onveranderlijke data voor betrokken partijen, zoals kopers, verkopers, transporteurs, inspecteurs, verzekeraars, regelgevers en operatoren van betaalsystemen. Bovendien werkt het gebruik van een gedistribueerd grootboek wrijvingen en vertragingen in de productieketen weg. Ook zijn beveiliging en transparantie in de internationale rijsthandel verzekerd. Dat komt omdat alle partijen dezelfde verifieerbare data in realtime kunnen zien.

“Duurzaamheid, volgen, traceren en herkomst vormen de basis van Rice Exchange, alweer een mooi praktijkvoorbeeld van blockchain. Ricex heeft getoond over een geweldige visie te beschikken door het volgen van Fujitsu’s aanpak van gedistribueerde grootboeken als een aanvullende laag in grotere bedrijfsstructuren en niet als een end-to-end oplossing op zichzelf. We hebben ervoor gezorgd dat de DLT zeker met bestaande infrastructuren kan samenwerken. Op deze manier halen we echt waarde uit investeringen in deze fascinerende nieuwe technologie”, aldus Frederik De Breuck, hoofd van het Fujitsu Blockchain Innovation Center in Brussel. 

Microsoft Azure

Fujitsu vertrouwt op Microsoft Azure om het blockchainplatform te voorzien voor zijn flexibele ontwikkeling. Fujitsu wil de wereldwijde schaal van Azure als een veilige en betrouwbare basis benutten om zo het platform voor rijsthandel te laten groeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home