Eviden (Atos) en Microsoft sluiten deal van 5 jaar om AI en cloud te versnellen

business handen handshake

De samenwerking tussen Eviden en Microsoft moet leiden tot cocreatie en de lancering van GenAI-gebaseerde sectoroplossingen in vier prioritaire sectoren.

Eviden, het bedrijfsonderdeel van de Atos Group dat focust op digital, cloud, big data en security, kondigt een vijfjarige deal met Microsoft aan. Die breidt de bestaande samenwerking aanzienlijk uit met nieuwe Microsoft Cloud- en AI-gestuurde oplossingen voor sectoren.

In het kader van dit strategische partnerschap zullen beide bedrijven samen transformerende oplossingen ontwikkelen voor data & AI, Copilot en de cloud. Beide organisaties streven ernaar om de komende vijf jaar 2,8 miljard dollar aan activiteiten rond clouddiensten te genereren voor Eviden.

Om dat te realiseren, focussen ze op specifieke sectoren zoals financiële diensten, de auto-industrie, productie, energie en nutsvoorzieningen, gezondheidszorg, biowetenschappen en de overheid.

Er zijn zes strategische gebieden waarop beide zullen focussen:

  • Innovatie op het vlak van data & AI: de overstap naar cloud-apps versnellen door gebruik te maken van GenAI, Launchpad en Copilot.
  • Cloud Services: het Eviden DevSecOps-framework helpt de transformatie van IT-toepassingen, zorgt voor extra flexibiliteit en lagere cloud-uitgaven dankzij FinOps.
  • Applicatie-infrastructuur & -innovatie: bestaande klanten migreren en moderniseren met acceleratoren voor snelle migratie en applicatie-innovatie.
  • Bedrijfsapplicaties: applicaties en nieuwe oplossingen moderniseren en innoveren dankzij AI met Power Platform en Dynamics 365.
  • Beveiliging: de implementatie van beveiliging versnellen met AIsaac (MDR) en andere Microsoft-technologieën.
  • De transformatie van SAP versnellen: implementatie van SAP S/4HANA, een kernonderdeel van RISE with SAP, en de migratie van de interne SAP-systemen naar Microsoft Azure.

Eviden zal meer dan 50.000 medewerkers wereldwijd bijscholen en opleiden, wat de komende vijf jaar zal leiden tot meer dan 16.000 nieuwe Microsoft-certificaten.

Eviden komt voort uit het Franse Atos, dat zichzelf in 2022 onder protest van zowat de hele C-suite wilde opsplitsen in twee bedrijven. Het haalde vorig jaar nog het befaamde Jupiter-contract binnen, de eerste Europese exascale supercomputer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home