Europa start onderzoek naar VMware-overname door Broadcom

VMware Broadcom

De EU opent een onderzoek naar de geplande overname van VMware door Broadcom. Die laatste ziet zijn hoop op een snelle goedkeuring nu verdampen.

Niet alleen de klanten en de werknemers van VMware zijn niet zo wild van een overname van VMware door Broadcom. Ook de EU heeft haar twijfels. Volgens Reuters volgt er later deze maand een officiële aankondiging van een volledig onderzoek van de overnameplannen. Dat is een streep door de rekening van Broadcom, dat Europa probeerde te paaien om de plannen snel goed te keuren. Een voorlopig onderzoek loopt al.

Niet overtuigd

Broadcom hoopte dat de concurrentiepositie van Microsoft, Amazon en Google relevant genoeg was om de monster-overname goed te keuren zonder gedetailleerd antitrust-onderzoek. Tijdens het voorlopige onderzoek kon Broadcom de EU echter niet overtuigen, waardoor er nu een detailrevisie volgt. Die zal zeker vier maanden in beslag nemen.

In de praktijk lijkt het onwaarschijnlijk dat de acquisitie voor mei van volgend jaar kan doorgaan, als de EU al beslist om groen licht te geven. Ook in het VK en de VS onderzoeken de bevoegde instanties de aankoop. Broadcom hoopt wel nog steeds om de overname voor het einde van 2023 af te ronden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home