Broadcom belooft andere overnamestrategie voor VMware te plannen

Broadcom

Broadcom schept duidelijkheid over waar het bedrijf met VMware naartoe wil. Een overnamebod van 61 miljard dollar werd daarvoor uitgebracht, maar de overnameplannen zijn pas na 5 juli definitief.

Tom Krause, softwarepresident bij Broadcom, plaatste woensdag een blog online waarin de toekomstplannen van VMware staan uitgestippeld.

Zoals geweten, betekent de overname dat de softwaredivisie van Broadcom binnen VMware worden gehuisvest zodat bedrijven hun applicaties in zowat elk type omgeving kunnen draaien. Krause benoemt enkele van de hieraan verbonden voordelen: “Klanten hebben de mogelijkheid om van de nieuwe VMware een breed portfolio aan oplossingen aan te schaffen die ondernemingen helpen bij het bouwen, beheren en beveiligen van een breed scala aan applicaties, van mainframe naar clientserver naar cloud-native via Kubernetes, en leveren veiliger geweldige eindgebruikerservaringen op elk apparaat, waar dan ook.”

Flauwe belofte

Verder raakt Krause nog licht een onderwerp aan waarover enkele geruchten bestaan: “Een belangrijke pijler van de innovatie-roadmap van het samengesmolten bedrijf is het behouden en ondersteunen van het engineering- en R&D-talent van VMware.”

De overnames van Broadcom staan namelijk niet echt bekend als een succesverhaal, althans voor de klanten van de diensten niet. Het bedrijf probeert na overnames namelijk steevast bestaande klanten in abonnementen te sleuren die uiteindelijk altijd een duurdere optie vormen voor de klant.

Bovendien krijgen enkel nog de hoogste klanten aandacht. Hierdoor snijdt het bedrijf in het budget voor onderzoek en ontwikkeling, waar Krause dus vluchtig over sprak. Dit kan natuurlijk ook met de belofte die hij maakt nog steeds gebeuren, aangezien hij niet zegt dat het hele team wordt behouden en de onderzoeksonderwerpen onveranderd blijven.

Lessen geleerd

In de blog gaat hij nog dieper in op de geruchten: “We naderen de planningsfase na afronding van het transactieproces met een open geest, terwijl we putten uit de lessen die zijn getrokken uit onze eerdere acquisities van CA en Symantec Enterprise. Dit betekent dat we nauw samenwerken met VMware om meer te weten te komen over hun go-to-market, productportfolio, benadering van innovatie, technisch talent, partnernetwerk en natuurlijk hun sterke klantenvoetafdruk.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home