Broadcom paait Europa om overname VMware goed te keuren

vmware overname broadcom

De overname van VMWare moet concurrentie in de Europese cloudindustrie stimuleren. Zo probeert Broadcom Europa te overtuigen om groen licht te geven voor de overname.

Om de overname van VMWare te kunnen afronden, moet Broadcom de goedkeuring verdienen van toezichtshouders. De Europese Unie voert op dit moment een onderzoek om de impact van de overname op de vrije concurrentie te onderzoeken. Volgens Broadcom is dat niet nodig, want het meent dat de overname concurrentie juist zal aanscherpen in de Europese cloudindustrie.

Recente marktcijfers illustreren de dominantie van AWS, Microsoft en Google in Europa, die tezamen 72 procent van de markt bedienen. “De deal zal meer keuze bieden in een markt die wordt overheerst door enkele grote spelers. Wij kunnen aantonen dat er geen risico’s bestaan voor competitie. Het onderzoek hoeft dus niet naar fase twee te gaan”, deelt een anonieme bron aan Reuters.

Als Europa met dat argument akkoord gaat, zou het onderzoek vier maanden sneller dan gepland afgerond zijn en staat Broadcom weer een stapje dichter in het overnameproces. Echter lijkt dat scenario twijfelachtig, aangezien het om één van de grootste overnames ooit gaat in de technologiesector. In 2016 gaf de EU wel goedkeuring aan Dell om te huwen met EMC, de voormalige adoptiemoeder van VMWare.

Klanten maken zich zorgen

Dat de klanten van VMWare de overname niet met open armen verwelkomen, zal eveneens niet in het voordeel van Broadcom spreken. De klanten vrezen voor een verhoging van de prijzen en dat Broadcom zich voornamelijk zal focussen op de enterprisemarkt. Ook onder het personeel van VMWare heersen twijfels.

lees ook

Zelfs VMware-werknemers niet te spreken over Broadcom-deal

Broadcom blijft wel optimistisch dat de overname binnen de voorziene deadline van begin 2023 kan worden gefinaliseerd. Het bedrijf zegt goede vooruitgang te maken bij alle instanties die zich over de kwestie moeten buigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home