Ethereum zet koersstijging ook begin 2019 voort

Ethereum zet de positieve koers van december voort. De cryptocurrency zag zijn waarde afgelopen maand met zo’n 80 procent stijgen. De afgelopen 24 uur kwam daar nog eens 12 procent bovenop. Op het moment van schrijven ligt de prijs van Ethereum rond de 150 dollar.

Volgens Forbes drijft een aanstaande ‘hard fork’ de vraag naar de verhandelbare token op. Een fork is eigenlijk niets meer dan een update van een cryptocurrency-protocol of -code, waarbij een cryptocurrency wordt opgesplitst. Een fork creëert een alternatieve versie van de bestaande blockchain, waardoor er twee blockchains overblijven. Deze draaien gelijktijdig op verschillende delen van hetzelfde netwerk.

De update staat ingesteld voor 16 januari en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van de overgang van Ethereum van een ‘proof of work’-protocol naar een ‘proof of stake’. Na de hard fork zal de bloktijd worden verkort, waardoor het netwerk sneller wordt.

Het is overigens geen regel dat bij een  hard fork de waarde van een cryptocurrency automatisch stijgt. In juli 2017 zakte Bitcoin bijvoorbeeld nog zo’n 4 procent in waarde. Ondanks dat de token maanden voorafgaand aan de splitsing juist in waarde steeg.

Crypto weer in de lift

Ook Bitcoin en XRP, beter bekend als Ripple, laten een stijgende lijn zien. De afgelopen 24 uur steeg de waarde van Bitcoin met zo’n 4 procent en die van Ripple met ongeveer 3 procent. Ripple stootte vorig jaar Ethereum nog van de tweede plaats, maar wist de positie niet lang vol te houden.

Gerelateerd: Waarom je ook in 2019 nog moet wakker liggen van blockchain

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home