Edpnet biedt klanten draadloze mesh-oplossing van AVM aan

AVM FritzBox 7530

De alternatieve telecomprovider edpnet biedt zijn klanten sinds kort een kant-en-klare mesh-bundel voor draadloos internet aan. Daarvoor maakt het gebruik van de oplossing van de Duitse routerfabrikant AVM.

De bundel bestaat uit de Fritz!Box 7530 en Fritz!WLAN Repeater 1160. De 7530-modem werd in februari officieel gecertificeerd door Proximus voor zijn VDSL-netwerk, waar edpnet gebruik van maakt. De modem ondersteunt 300 Mbps VDSL-aansluitingen en 2×2 dualband wifi (866 Mbps + 400 Mbps).

Zowel de modem als de wifi-repeater draaien op Fritz!OS 7, dat AVM in juni vorig jaar heeft gelanceerd. De nieuwste update van dit besturingssysteem biedt tal van nieuwe features en zorgt voor eenvoudigere hotspots, uitgebreidere smarthome-instellingen en betere prestaties. Bovendien maakt het mesh-wifi mogelijk, waardoor alle wifi-toestellen profiteren van een optimale snelheid.

Mesh

De repeater neemt met één druk op de knop alle netwerkinstellingen (SSID, wachtwoord, gastnetwerk…) van de Fritz!Box over en wordt mee geüpdatet wanneer instellingen in de router worden aangepast. Ook firmware-updates kunnen vanuit de Fritz!Box automatisch naar de repeater worden uitgestuurd. De mesh-functionaliteit zorgt ervoor dat router en repeater zich optimaal op elkaar afstemmen, zodat telkens automatisch de beste verbinding wordt gekozen.

Edpnet biedt de mesh-bundel aan met één repeater. Als dat niet voldoende is voor een volledige dekking, kan het netwerk eenvoudig met extra repeaters worden uitgebreid. AVM lanceerde pas nog vier nieuwe wifi-repeaters, die allemaal de mesh-functionaliteit aan boord hebben. De prijs voor de bundel varieert van 99 euro tot 149 euro (btw inclusief), afhankelijk van je abonnement.

Dommel

Sinds Dommel vorige week bekend maakte dat zijn dienstverlening werd stopgezet, maakten al een duizendtal klanten de overstap naar edpnet. Dommel maakte ook gebruik van het netwerk van Proximus, maar lag in de clinch met de netwerkoperator over de betaling van achterstallige facturen. Edpnet benadrukt dat het al jaren een goede samenwerking heeft met Proximus.

“Onze samenwerking met Proximus verloopt prima en wij zien geen enkel obstakel op onze weg die de samenwerking zou kunnen bemoeilijken”, zei Philip Deutz, CEO bij edpnet, vorige week. “Wij bieden onze diensten rechtstreeks aan de eindklant, maar wij zijn ook leverancier voor vast internet en telefonie voor grote partijen zoals Orange voor hun kmo-segment. Dergelijke partijen gaan niet over een nacht ijs voor zulke samenwerkingsovereenkomsten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home