Easi neemt beveiligingsspecialist Procsima-Group over

Easi

IT-bedrijf Easi heeft de Procsima-Group uit Mont-Saint-Guibert overgenomen. Het is na Switchpoint vorige maand al de tweede overname op korte tijd.

Easi investeerde dit jaar al negen miljoen euro in IT-beveiliging. Daarmee etaleert het IT-bedrijf met bijna 500 werknemers de ambities voor de komende jaren. Easi levert IT-diensten en software aan middelgrote en grote ondernemingen. Daarbij ligt de focus op korte implementatietijden en flexibele oplossingen. Sinds 2015 is Easi elk jaar uitgeroepen tot ‘Beste Werkplek’ in België.

Krachten bundelen

Na Switchpoint in september neemt Easi met Procsima-Group een tweede grote speler over. De groep bouwde sinds 2015 een reputatie uit op vlak van cyberbeveiliging. “Deze overname zal vooral de krachten bundelen van twee bedrijven die beschikken over uitgebreide vaardigheden”, zegt Christophe Verhaeghe, Business Unit Manager bij Easi. “Daardoor zullen we onze klanten een echte toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Bij Procsima-Group kijken ze uit naar de samenwerking met Easi. “Deze overname is een geweldige kans voor ons bedrijf en medewerkers om te groeien. Easi geeft ons de slagkracht en middelen om onze sterke expertise in IT-beveiliging verder te ontwikkelen. Beide bedrijven delen dezelfde waarden van nabijheid, eerlijkheid en uitmuntendheid”, aldus Christophe Celio, General Manager van Procsima-Group. Eerder dit jaar nam Easi al Microsoft-specialist Netlease over, eind vorig jaar kwam ook Direct in handen van het bedrijf.

Toekomstig marktleider

Met de recente overnames benadrukt Easi de ambities voor het bedrijf dat de tool BlueHorn ontwikkelde. Aan die IT-beveiliging werken intussen 60 medewerkers. Dit jaar alleen al investeerde Easi 9 miljoen euro in het vakdomein. “We zullen door ons door al de inspanningen in de toekomst kunnen positioneren als marktleider bij talrijke bedrijven over heel het land”, zegt Sales Manager Renauld Duchesne van Easi uit.

“Onze ontwikkeling in cybersecurity zal nog versnellen en verbreden. We richten ons nu op de succesvolle integratie van Switchpoint en Procsima-Group in onze structuren. Daarnaast zetten we ook in op de marketing van onze BlueHorn-oplossingen en MiniSOC & SOC-diensten”, besluit Duchesne.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home