Easi neemt beveiligingsspecialist Switchpoint over

Eesi neemt de Belgische beveiligingsspecialist Switchpoint over. Het IT-bedrijf bouwt zo verder op zijn eigen beveiligingsaanbod en zet verder in op groei.

IT-bedrijf Easi lijft IT-beveiligingsbedrijf Switchpoint in. Easi heeft al een stevig aanbod inzake cyberbeveiliging en wil die bedrijfstak nu verstevigen. “De overname kadert in onze ambitie om in het Belgische cybersecurity-landschap een toonaangevende speler te worden”, zegt Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi, daarover.

Complementaire expertise

De twee Belgische bedrijven beschikken over complementaire expertises. Het is de bedoeling om enerzijds synergie te creëren voor de klanten en anderzijds een sterkere marktpositie te verwerven. Michel Nys, Managing Director van Switchpoint, merkt op dat het zijn bedrijf als kleine onderneming soms aan slagkracht ontbreekt.

“Door deel uit te maken van een grotere groep, zullen we onze teams sneller kunnen laten groeien en zullen onze medewerkers zich nog verder kunnen ontplooien in hun vakgebied”, verwacht hij.

Groeiplannen

Switchpoint telt een tiental werknemers die vandaag gevestigd zijn in Drongen. Het is de bedoeling om heb op termijn te verhuizen naar de kantoren van Easi in Zwijnaarde. Het bedrijf bestaat sinds 2006 en specialiseert zich in de beveiliging van zowel IT- als OT-omgevingen.

Easi zelf wil graag groeien. Tegen 2025 verwacht het bedrijf 500 werknemers te tellen. Door de overname van Switchpoint komt de teller al op 480 te staan. Overnames spelen daarbij een belangrijke rol. Eerder kocht Easi het Oost-Vlaamse Netlease en ook Direct kwam recent nog onder de hoede van het bedrijf terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home