DXC Technology gepaaid door potentiële overnemer

Een nog niet nader genoemde partij heeft interesse in de overname van DXC Technology. De organisatie doet het niet zo goed in het cloudtijdperk en kan zo wel een frisse wind gebruiken.

Een voorlopig nog anonieme investeerder overweegt de acquisitie van DXC Technology. Dat bedrijf ontstond in 2017 als een combinatie van CSC en HPE Enterprise Services. DXC Technology houdt zich bezig met IT-beheer en infrastructuurdiensten, maar gedijt niet zo goed in een tijdperk waarin cloud voorop staat. Sinds het ontstaan daalde de omzet van DXC van 24,55 miljard dollar naar 16,26 miljard dollar.

Nu bevestigt DXC zelf de interesse door een externe partij. Volgens geruchten gaat het om Baring Private Equity Asia. Voorlopig is er nog geen sprake van een overnamebod. Het management geeft aan zich toe te leggen op zijn taak om de waarde voor aandeelhouders de maximaliseren.

Splitsen is hip

Het is niet de eerste keer dat DXC te veil staat. Vorig jaar overwoog Atos nog kort om het bedrijf te kopen, maar die plannen sprongen snel af. Nu werkt Atos zelf aan een splitsing van zijn bedrijf, waarbij de business units rond hosting, datacenter en outsourcing in een afzonderlijke entiteit zouden terechtkomen. IBM volgde die route ook al met de afstoting van Kyndryl.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home